bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z All-Star Game NHL až do televize. Tvrďák Scott si zahrál v seriálu

17. listopadu 2017, 15:00

Jakub Prchal

Není příliš věcí, které Johna Scotta rozhodí. Toho Johna Scotta, jenž platil v NHL spíše za rváče, než za technického hokejistu. Toho více než dvoumetrového a sto dvacet kilo těžkého Johna Scotta, který se před dvěma lety ocitl v NHL All-Star výběru Pacifické divize. Ale to už je jiný příběh.

Nyní si John Scott vyzkoušel trošku jiný druh nervů než hokej. Otestoval herectví. Ano, slyšíte dobře. „Je to trochu jiný druh nervů,“ vypráví Scott. „Zažil jsem toho opravdu hodně, bojoval pěstmi napříč velkými stadiony, hrál hokej v NHL. Byl jsem nervózní. Toto je ale naprosto odlišené, jste nový člověk a nevíte, co na scéně máte dělat.“

Scott, senzace All-Star Game NHL v roce 2016, na kterém z recese dokonce vyhrál trofej pro nejužitečnějšího hráče a následně ukončil kariéru, tak má další pokračování. Sám dnes již bývalý hokejista přiznává, že po konci kariéry přemýšlel, čemu se věnovat dále. Nakonec si střihl roli v seriálu televize CBS s názvem "S.W.A.T.", stejně tak by měl hrát ve filmu "A Guy Like Me", který má za cíl zachytit jeho vlastní příběh.

Pěsti, to je jiný druh nervů

„Sám nevím, jestli to bylo dobré, takže je možné, že moje herecká role nestála za nic,“ povídá sebekriticky Scott. „Myslím si, že nám to docela šlo, ale byl jsem opravdu hodně nervózní a necítil jsem se ve své kůži asi první dvě hodiny natáčení. Doufám, že vystřihnou špatné scény a použijí jen ty dobré. Byl to ale velice zvláštní pocit,“ dodává.

Scott v současnosti prožívá velmi turbulentní období, jelikož jeho žena Danielle v srpnu porodila páté dítě. „Žena mění malému plenky, zatímco já se podepisuju a plním si své povinnosti,“ žertuje.

Scottova krátká epizoda do herectví přišla vlastně náhodou. Jeden ze současných hráčů NHL se totiž nemohl zúčastnit natáčení z důvodu tréninkového kempu, a tak bratr producenta seriálu oslovil právě Scotta. Veterán, který má za sebou osm sezón v nejlepší hokejové lize světa, v seriálu zahrál nenáviděného protihráče, jenž potřeboval ochranu po dobu jeho pobytu ve městě.

Rodina na prvním místě

„Dříve jsem vůbec neměl ponětí, jak náročná je práce, která se dělá v televizi. Myslel jsem si, že se udělá scénář a pak chodí pár kluků s kamerami a ty před nimi chodíš. Za vším je však obrovské množství práce a na projektu pracuje hodně lidí,“ dodává.

A s kým se plánuje Scott na premiéru seriálu dívat? „Pronajmu si místnost v místním barvu a pozvu rodinu a přátele,“ vysvětluje. Vzdálenější budoucnost však ještě rozmyšlenou nemá. „To je otázka, na kterou se mě manželka ptá každý den už asi dva měsíce. Snažím se dělat něco, co můžu skloubit s domovem a dětmi. To je pro mne důležité. Zatím to příliš neřeším, něco určitě přijde.“

Do budoucna by se John Scott chtěl věnovat koučování a vrátit se tak k původnímu prostředí, které ho dříve tolik naplňovalo. Zatím však dává životu volnost, i s ohledem na své děti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.