bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z univerzitního turnaje rovnou do NHL. Keller podepsal s Arizonou a čeká ho debut

27. března 2017, 11:00

Vojtěch Balon

Uplynulý víkend strávil mladý útočník Clayton Keller v severodakotském městečku Fargo, kde se letos koná tradiční závěrečný turnaj univerzitní soutěže NCAA. Právě Keller vstřelil vítězný gól v zápase s domácí University of North Dakota, a prosadil se i v dalším kole proti Minnesotě-Duluth, jeho Boston University ovšem nakonec z turnaje vypadla.

Rodáka z missourského Chesterfieldu to ale příliš mrzet nemusí, Keller totiž ihned po vyřazení jeho Terriers z šampionátu podepsal nováčkovskou smlouvu s Arizonou a ihned se připojil k týmu. Už v neděli si Keller stihl s Coyotes zatrénovat a často byl na ledě po boku rutinéra Radima Vrbaty, který nedávno odehrál své 1000. utkání v NHL.

„Je skvělé, že tady můžu být,“ zářil nadšením nevysoký útočník. Sedmý hráč loňského draftu si už dnes odbyde svůj debut v NHL, a to rovnou na ledě St. Louis, na jehož předměstí vyrůstal. Podpisem profesionální smlouvy se Clayton Keller musí nadobro vzdát univerzitního hokeje, v příští sezóně jej tak bude čekat farma v AHL, pokud si americký útočník nevybojuje stálé místo v sestavě.

Prostoru k tomu ale bude mít už teď dost, Coyotes se potácejí ve spodních patrech tabulky a v závěru sezóny budou sázet právě na talentované mladíky. „Udělám, co bude v mých silách, abych byl příští rok na soupisce. Chci ukázat, že na NHL mám,“ vzkázal Keller.

V dresu Boston University Keller nasbíral 45 bodů v pouhých 31 zápasech a jako student prvního ročníku se zařadil k největším oporám Terriers. Přesvědčí o svém umu i na té nejvyšší úrovni?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.