bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začne Nylander konečně hrát? Dubas se s ním ve Švýcarsku setká

18. října 2018, 14:06

Šimon Rogner

Neutrální půdu pro rozřešení patové situace ve vyjednáváních mezi Torontem a útočníkem Williamem Nylanderem zvolil generální manažer Kyle Dubas. Podle zpráv deníku Toronto Sun měl Dubas včera odletět do Švýcarska k setkání s Nylanderem a jeho zástupci. Zatímco Leafs by si představovali dlouhodobý kontrakt s průměrným platem pod 7 milióny dolarů a švédský útočník se poohlíží po 8 miliónech, nyní to vypadá, že se obě strany blíží k přemosťovací smlouvě (cizí řečí: bridge contract).

Už sedm zápasů svého týmu musel William Nylander vynechat kvůli chybějícímu kontraktu, nicméně je velmi pravděpodobné, že už brzy může švédský mladík znovu obléci dres Maple Leafs.

Generální manažer Kyle Dubas totiž včera odletěl do Švýcarska, kam se ze Švédska, kde trénuje, vypravil i Nylander i jeho agent Lewis Gross. Ten podle zámořských médií stále odmítá v případě dlouhodobé smlouvy jít pod 8 miliónů, naproti tomu Toronto si představuje průměrný plat okolo 6 až 6,5 miliónů.

Dvaadvacetiletý Švéd, kterému letos skončil jeho tříletý nováčkovský kontrakt, má za sebou dvě 61 bodové sezóny. Potenciál, zejména pokud by mohl hrát vedle Austona Matthewse, s nímž strávil většinu hracího času v posledních dvou sezónách, má však mnohem větší a může se přiblížit hodnotám i okolo 80 bodů.

Na to právě sázejí jeho agenti, zatímco Dubas a spol. poukazují, že podobní hráči jako David Pastrňák (6,67 miliónů) a Nikolaj Ehlers (6 miliónů) berou výrazně méně, než o kolik si žádá Nylander.

Bude zajímavé, zda Dubas dosáhne ve Švýcarsku nějakého většího pokroku. V posledních dnech se čím dál tím více mluví o přechodné přemosťovací smlouvě, u které připadá v potaz roční plat okolo 4,8 až 6 miliónů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.