bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zázrak jménem Hart se stěhuje k Voráčkovi. Série Flyers skončila, ta jeho trvá

10. února 2019, 16:30

Jiří Lacina

Vědělo se, že má talent. Při problémech v brankovišti, které Flyers v posledních letech řešili, k němu hodně fanoušků i odborníků vzhlíželo. Že ale chytne nabídnutou šanci za pačesy tak brzo a s takovou grácií, to asi tušil málokdo. Carter Hart připomíná prince, který políbil šípkovou Růženku. S jeho příchodem, jako by ve Philadelphii všechno ožilo.

Letci ve čtvrtek přišli o sérii vítězství. Na chvíli pustili do brány Anthonyho Stolarze a šňůra osmi výher se přetrhla. O dva dny později už hájil svatyni Flyers opět Hart a slavil se další triumf. Jedna série skončila, další trvá. Dvacetiletý mladík vyhrál svůj osmý zápas v řadě a vyrovnal rekord NHL.

„Nedívám se na tyhle věci,“ rekord k zajímavému osobnímu počinu mladý gólman. „Samozřejmě je to fajn, ale snažíme se jen vyhrávat.“

Pouze on a Jocelyn Thibault (v březnu 1995) dokázali ve věku pod 21 let zvítězit v osmi utkáních v řadě. Hart to navíc zvládl s týmem, který byl do jeho příchodu ostudou ligy, na což doplatili trenér i generální manažer. Éra Hakstola a Hextalla už je u Flyers minulostí.

Philla má v posledních deseti utkáních bilanci devíti výher a jediné porážky. Hart k ní přispěl poměrem 8:0, Stolarz 1:1. Ani on se nemá zač stydět. Jediná prohra s Los Angeles přišla až po samostatných nájezdech. Rozhodně se při ní nenudil a týmu pomohl.

Během své vítězné série drží Hart procento úspěšností zákroků na úrovni 93,4. Několik dalších brankářů je aktuálně v solidní formě - například Carey Price, Jordan Binnington nebo Robin Lehner - žádný za sebou ale netáhne sérii osmi vítězství. Hartova celková letošní bilance je jedenáct výher, pět porážek, šestá v prodloužení. Procento úspěšnosti zákroků má 92,6, což je třetí nejlepší číslo mezi maskovanými muži v NHL.

Ještě jedna zpráva stojí v souvislosti s Hartem za zmínku. Jak prozradil Adam Kimelman, komentující dění kolem Flyers, s mladíkem se zřejmě počítá ve Philadelphii natrvalo. Po svém povolání z farmy v AHL bydlel dosud na hotelu, nyní se přestěhuje k Jakubu Voráčkovi. Zkušený Čech, jenž kroutí ve Philadelphii osmou sezónu, poskytne zelenáčovi na nějakou dobu zázemí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.