bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chodí to tak všude a dělají to i trenéři, zastal se Jakub Voráček hříšníků z Ottawy

9. listopadu 2018, 14:00

Jiří Lacina

Vlastně už od léta plní Ottawa Senators titulky zámořského tisku a internetu. Kauza kolem Mikea Hoffmana, nekonečná sága výměny Erika Karlssona. Zdevastovaný tým. Letošní výkony? No popravdě, asi se to čekalo horší, ale velká sláva to taky není. A do toho všeho kontroverzní video, kde hráči v Uberu pomlouvají trenérský štáb. Baví se jím celý internet.

Zkuste se nad tím ale trochu zamyslet. Co vlastně udělali hráči Senators tak hrozného? Matt Duchene vyjádřil pohoršení nad nudnými seancemi u videa, jeho poznámky však nebyly jen chrlením prázdných vulgarit. Měly hlavu a patu. „Mary Raymond je jediným koučem v historii NHL, který řídí v jednom kalendářním roce nejhorší přesilovku a nejhorší oslabení…“ řekl vedle jiného.

„Všimli jste si toho, že když Raymond pouští video, tak i když dáváte pozor, nic vás nenaučí? On jenom komentuje to, co se na tom videu odehrává,“ dodal Chris Wideman.

Nic děsivého. Možná by stejná slova neřekli Raymondovi do očí, ale tak už to chodí. Jednoduše by to bez následků nejspíš ani udělat nemohli. Báli by se. Přitom podobné věci se dějí v každém pracovním kolektivu. V rozhovoru pro NBC Sports se hráčů Ottawy v tomto duchu zastal Jakub Voráček.

„Garantuji vám, že každý, kdo má nějakého šéfa, každý sportovní tým na světě, prostě se to děje všude,“ řekl útočník Philadelphie. „A mohu vám zaručit, že trenéři se o hráčích za zavřenými dveřmi baví taky. Děje se to všude a pořád. Jdete na pivko, jdete na večeři a stane se to…“

„Trenéři si u večeře taky neberou servítky a řeší, který hráč hrál blbě, komu to nejde, kdo zahrál lépe. Je to tak všude. Teď když to vypluje ven, dělá se z toho událost. Nemyslím, že řekli bůhvíco špatného. Jen si stěžovali, že jejich přesilovka a oslabení nestojí za nic.“

Daleko víc zloby měl Voráček pro řidiče, který pustil video ven. „Zasr… idiot! Ať dělá svou práci! Je to řidič, ať řídí auto. Ať se nesnaží prodávat kopie videa, aby vydělal prachy. Víte, jak to myslím, je ‚lůzr‘,“ vzkázal hlasitě tomu, kdo za odstartováním celé kauzy stojí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.