bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mladík Alscher nakoukne do AHL. Sezonu dohraje na farmě Floridy

27. dubna 2023, 3:42

Martin Voltr

Český obránce Marek Alscher, který začátkem dubna oslavil devatenácté narozeniny, má před sebou další krůček ve své kariéře. Sezonu totiž dokončí na farmě Floridy v Charlotte.

Rodák ze Slaného absolvoval dvě kompletní sezony v kanadské Western Hockey League. Za Portland odehrál v uplynulém ročníku 60 zápasů s bilancí 8 branek a 16 asistencí, v play off k nim přidal čtyři nahrávky v devíti startech.

Winterhawks v prvním kole vyřadili Everett výsledkem 4:1 na zápasy, ale následně neuhráli ani jeden duel proti Kamloops.

Marek Alscher si nicméně sezonu ještě prodlouží. V rámci amatérského try-outu si ho vytáhli Charlotte Checkers, tedy farma Floridy, která Alschera loni draftovala a letos v březnu s ním podepsala tříletý nováčkovský kontrakt.

„Marek nás zaujal svou přípravou na zápasy a vyspělostí: a to jak na ledě, tak i mimo něj. Tvrdě pracuje,“ chválil bývalého zadáka kladenských Rytířů či finského Lahti generální manažer Floridy Bill Zito.

Charlotte pokračuje v bojích o Calder Cup, trofej určenou vítězům AHL. V úvodním kole otočili Checkers sérii s Lehigh Valley, nyní je v divizním semifinále (tedy osmifinále celého play off) čeká mírně favorizované Hershey, které v základní části Atlantické divize nasbíralo o jedenáct bodů víc.

Alscher může zaujmout a během letních kempů si vybojovat stálý posun do seniorského hokeje, v opačném případě by ho Florida poslala zpátky do Portlandu. Do juniorské kategorie bude plnohodnotně spadat ještě rok, další sezonu by případně mohl odehrát jako overage.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.