bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Období sucha je u konce. Vanek se trefil a prolomil dvojí trápení

2. listopadu 2014, 12:01

Robert Novotný

Rakouský útočník Thomas Vanek prolomil v Minnesotě střelecké prokletí. Uťal zároveň dvě nepříznivé série. Střelecky se prosadil poprvé v novém působišti a navíc využil přesilovou hru, což se Wild do dnešního zápasu ještě nepovedlo.

Vanek odehrál 8 sezón v Buffalu. Ve své deváté sezóně v NHL však procestoval hned třemi týmy. Nejvíce zápasů v sezóně 2013-14 odehrál v dresu Islanders, ve kterém nastoupil do sedmačtyřiceti utkání, v nichž zaznamenal úctyhodných 44 bodů za 17 gólů a 27 asistencí. Před letošní sezónou podepsal tříletý kontrakt s Minnesotou, tam se mu však střelecky příliš nedaří a na první gól čekal 10 zápasů.

„Cítím velký pocit úlevy. Přesilové hry se nám vůbec nedařily, takže mě těší, že jsem přerušil jak mou sérii, tak týmovou,“ uvedl po utkání Vanek. Wild díky jeho trefě z přesilové hry využili až 29. početní výhodu v sezoně. Do té doby se při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě nedokázali prosadit.

Rakušan překonal Lehtonena minutu před koncem druhé třetiny. Našel si prostor mezi kruhy pro vhazování, kam také dostal přihrávku od Zacha Pariseho a trefil se náramně. Minnesota nakonec zvítězila v zápase 4:1, připsala si třetí výhru v řadě a nadále si drží neporazitelnost v domácích utkáních.

Slovy chvály po utkání nešetřil ani Vanekův někdejší trenér z Buffala, v současné chvíli kouč Dallasu, Lindy Ruff. Ten nepochybuje, že se rodák z Vídně začne více střelecky prosazovat: „Je šikovný a rozhodně patří mezi nejlepší hráče před branku, které jsem kdy trénoval.“

Vanekovi se sice nedaří střelecky, avšak obstojně plní roli nahrávače. V deseti odehraných utkáních již zaznamenal 7 asistencí, což je vůbec nejvíce z celého týmu. V kanadském bodování týmu se drží s osmi body na druhé pozici. První je americký útočník Zach Parise, jenž stihl nasbírat již 10 bodů za 4 góly a 6 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.