bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sejde se Mrázek s McDavidem? Edmonton usiluje o práva na českého gólmana

21. června 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

Před devíti lety Petra Mrázka draftoval, loni ho vyměnil do Philadelphie a teď se jejich cesty mohou znovu protnout. Ken Holland, nový generální manažer edmontonských Oilers, podle TSN už kontaktoval vedení Caroliny a vyptával se na práva na sedmadvacetiletého Ostravana.

Chtěl zůstat v Carolině, ale jen za tržní cenu.

Poté co vyhrál 11 z posledních 13 zápasů základní části a dotáhl Hurricanes do play off, žádal Mrázek férovou odměnu. Jenže takové nabídky se patrně nedočkal, a tak opět změní dres.

Mohl by mít bílou, modrou i oranžovou barvu.

Právě takové trikoty oblékají hokejisté z Edmontonu, v čele s kanadským kapitánem Connorem McDavidem, patrně nejlepším hráčem NHL. Oilers podle zámořských zdrojů o Mrázka stojí jako o parťáka k finskému čahounovi Mikko Koskinenovi.

Dvoumetrový kolos při návratu do Severní Ameriky zaujal Olejáře natolik, že s nimi s velkým předstihem - už v lednu - podepsal tříletý kontrakt se stropovou zátěží 4,5 milionu dolarů.

Ve druhé polovině sezony ale nezářil a o jeho smlouvě se brzy mluvilo jako o dalším nepovedeném kroku edmontonského managementu. Tou dobou ještě nebyl u vesla Ken Holland, s jehož příchodem se náhled na mnohé věci mění.

Brankářské otázky nevyjímaje.

Holland v Mrázkovi patrně vidí muže, který zvládne více než jen doplnit Koskinena jako spolehlivá dvojka. Zná ho z Detroitu dokonale a ví, že má potenciál chytat NHL pravidelně, klidně jako gólman číslo 1.

Je otázkou, zda se Hollandovi povede získat Mrázkova práva, nebo se 1. července zařadí do vláčku zájemců o služby českého reprezentanta a bude se s nimi přebíjet a trumfovat.

Je jisté, že Mrázek o nabídky nebude mít nouzi. Vždyť v uplynulém ročníku zvítězil ve 23 ze 40 utkání, vychytal čtyři nuly a měl úspěšnost zákroků 91,4 procenta. Povedl se mu tak restart kariéry, o nějž tolik usiloval.

Za mnohé vděčí Curtisi McElhinneymu, s nímž tvořil u Hurikánů gólmanský tandem. Dostával od něj cenné rady, například si na jeho popud vyměnil nože u bruslí. Zároveň v něm neviděl konkurenta, ale parťáka.

Z Caroliny nyní patrně zamíří oba dva (více čtěte zde).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.