bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Narodil se „Hattrick“

Největší vliv na šíření hokeje v Kanadě měli vojáci. Hra putovala všude s jejich posádkami a ve všech provinciích se setkávala s velkým ohlasem. Ve městech, kde nebyla ledová plocha nebo zamrzlé jezero, bruslili chlapci po zledovatělých ulicích. Chodci se ocitli uprostřed malých divochů na bruslích, kteří jim uličnicky stříleli puk po nohy. V novinách se o takových výrostcích psalo jako o 'surovcích', co ohrožují životy ctihodných mužů a žen.

 

V této době hokejového nadšení se Kanaďané zasloužili o vznik známého sportovního pojmu - 'hat-trick'. Jak známo, dosáhne jej hráč, který vstřelí za zápas tři branky. Dnes už tenhle fakt diváky tolik nevzruší, ale v pionýrských letech házeli nadšeně na led své klobouky, přičemž někdy také nechali jeden klobouk (anglicky hat) kolovat a rádi do něj házeli své odměny úspěšnému střelci tří gólů.

 

V plenkách bylo v té době i rozhodování zápasů. Rozhodčí měli své místo mimo ledovou plochu a po ledě chodili v botách jen při zahájení hry. Domácí tým mohl - podle tehdejších regulí - v průběhu hry libovolně měnit rozhodčího. Někdy se proto stalo, že byl rozhodčí vyměněn i osmkrát, než konečně vyhovoval domácím.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.