bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1920-1921: Obhajoba Ottawy

Změnou do nové sezóny bylo pravidlo převzaté z PCHA, podle něhož směli brankáři konečně i v NHL padat na zem a v obranném pásmu také přihrávat dopředu. Po ročním působení se s ligou rozloučili Quebec Bulldogs, kteří před nastávající sezónou předali koncesi i se všemi hráči do Hamiltonu, kde tím vznikli Hamilton Tigers.

 

Zde byla naděje na zlepšení finanční situace klubu, protože hamiltonští diváci měli o hokej zájem. Komerční úspěch celé NHL přiměl ostatní kluby, aby poskytly Hamiltonu několik hvězd ze svých řad. Jednou z nich byl i Babe Dye, který potom získal pro Hamilton titul nejlepšího ligového střelce. V Montrealu dokončili v té době stadion Mont Royal, kde našli své nové kluziště Canadiens, kteří do té doby hráli zápasy na malém kluzišti Jubilee. Stále se ještě nevzdával Eddie Livingstone, tentokrát vyrukoval s plány na vybudování Kanadské hokejové asociace.

 

Na ledové ploše se pak nejvíce dařilo Torontu, které ale v boji o postup do finále poháru podlehlo hokejistům Ottawy. Jejich soupeř v sérii o Stanley Cup byl Vancouver Millionaries. Ten si už jedno vítězství v poháru připsal a to v roce 1915. V tomto ročníku se jim ale proti týmu z NHL nedařilo a Ottawa Senators se tak stala prvním týmem v NHL, kterému se poštěstilo obhájit zisk Stanley Cupu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.