bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1936-1937: Calder Memorial Trophy

Před další sezónou se předseda NHL rozhodl věnovat každoročně cenu pro nejlepšího nováčka soutěže. Frank Calder tím sice porušil nepsané pravidlo věčně putovních cen, po vzoru Stanley Cupu, ale každopádně tím NHL obohatil a zvýšil její přitažlivost. Trofej byla pojmenována podle dárce, tedy Calder Trophy.

 

Také následující zápasy All-Star měly dobročinné účely. Utkání hvězd NHL s Montrealem Canadiens v roce 1937 se hrálo pro rodinu slavného Howie Morenze. V zápase Montrealu s Chicagem 28. 1. 1937 si Morenz přivodil čtyřnásobnou zlomeninu nohy a přesto, že byl hospitalizován, zemřel při odchodu z nemocnice na embolii.

Vítězství v NHL i poháru obhájil klub Detroit Red Wings, když si ve finále Stanley Cupu poradil s dalším americkým klubem - New York Rangers. Po skončení sezóny se však nejvíce zájmu věnovalo týmu Toronta, z jehož řad vzešel první držitel Calder Trophy - Syl Apps, a ve kterém končili svou kariéru dva z nejskvělejších představitelů NHL 30. let, George 'Geo' Hainsworth a Francis Michael 'King' Clancy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.