bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1949-1950: Odchod Billa Durnana

Na pravidelné výroční schůzi před zahájením soutěže došlo opět k několika změnám. V první řadě došlo k dalšímu zvýšení počtu kol - na sedmdesát. V souvislosti s touto změnou se zvýšil počet hráčů, které mohly jednotlivé kluby nominovat do zápasu a to na sedmnáct. Zároveň byla stanovena povinně bílá barva ledu pro všechny stadiony NHL. Dohodnuty byly i zásady výběru volných hráčů a nováčků - tzv. draft. V letech 1949-66 se přesunuly zápasy výběru All-Star s vítězem Stanley Cupu doprostřed sezóny, aby byli hráči při utkání v plném tempu.

 

Kolotoč sedmdesáti kol se roztočil na plné obrátky a opět v něm dominovali hráči Detroitu. V prvním kole play off, ve kterém se střetli s Torontem, sice přišli o Gordie Howea, který po nešťastné srážce s Tedem Kennedym narazil hlavou na mantinel a se zhmožděným mozkem byl převezen do nemocnice, kde lékaři bojovali o jeho život. Ale jak zápas na operačním stole, tak i ten na ledě dopadl pro Detroit úspěšně. Howe byl zachráněn a hráči Red Wings se probojovali do finále play off proti New York Rangers. Po dvou neúspěšných pokusech, kdy dvakrát za sebou podlehli ve finále Torontu Maple Leafs, se na třetí pokus podařilo hráčům z Detroitu Stanley Cup získat.

 

Sedm let trvalo detroitskému klubu, než se dočkal svého čtvrtého Stanley Cupu, a sedm let také trvala profesionální kariéra vynikajícího brankáře, který se uprostřed play off s NHL rozloučil. Tímto brankářem byl William Ronald 'Bill' Durnan.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.