bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1962-1963: Loučení Jacka Adamse

Před začátkem sezóny se s NHL rozloučil Jack Adams, kouč a generální manažer Detroit Red Wings. Po pětatřiceti letech práce v tomto týmu rezignoval na své funkce a stal se prezidentem Centrální profesionální hokejové ligy. Jeho nástupce Sid Abel především omladil mužstvo. Za nákup nových hráčů zaplatil Detroit 180 000 dolarů a tato investice přinesla po krátkém čase své ovoce.

 

Hned na začátku sezóny ale došlo k jiné významné události. Brankář Chicago Blackhawks a předtím Detroit Red Wings, Glenn Hall, měl před sezónou na svém kontě už takřka 500 zápasů v řadě bez přerušení. Od svého nástupu v roce 1955 nevynechal jediný zápas svého týmu. 7. listopadu 1962 nastupoval k 503. utkání v řadě. Během zápasu byl však vážně zraněn a musel odstoupit. Jeho série se zastavila na počtu 502 zápasy. A to je také dodnes platný rekord brankáře NHL, který se asi už nikomu nepodaří překonat.

 

V nové sezóně došlo k propadu Montrealu Canadiens. Nejenže se opět neprobojovali do finále Stanley Cupu, ale nepodařilo se jim ani zvítězit v soutěži NHL. Zde si vítězství vybojoval po patnácti letech tým Toronta. Tento klub také postoupil do finále poháru, kde jej očekával obávaný soupeř - Detroit Red Wings. Torontu se však podařilo trofej obhájit a bylo to již deváté vítězství v historii klubu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.