bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1982-1983: Dynastie Islanders na vrcholu

Peter Gilbert, majitel Colorado Rockies, prohospodařil v minulé sezóně čtyři miliony dolarů, a proto se snažil klubu zbavit. Správní rada NHL dala souhlas k přestěhování klubu z Denveru do East Ruthefordu ve státě New Jersey. Mužstvo koupila skupina podnikatelů a pod názvem New Jersey Devils zdomácnělo v hale Meadowlands Arena.  

 

Její hlediště pojme téměř 21 tisíc diváků. Přesun mužstva do oblasti New Yorku vedl ke změnám ve složení divizí. Devils přešli do teď už šestičlenné Patrick Division. Norris Division opustili Winnipeg Jets, kteří nahradili ve Smythe Division odstupující Colorado. Majitel se změnil i v Detroit Red Wings. Klub koupil za devět milionů dolarů Mike Ilitch. 'Rudá křídla' hrála i nadále v Detroitu. Původní majitel Bruce Norris zůstal vlastníkem haly Joe Louis Arena. Po těchto rošádách se mužstva, která na zápasové soupisce směla mít nově dva gólmany a dvacet hráčů v poli, pustila do další sezóny NHL.

 

Základní otázka mezi odborníky i fanoušky zněla: Edmonton nebo Islanders? Tyto dva týmy jasně dominovaly minulé sezóně a byly favority i pro tu nadcházející. Velkým překvapením proto bylo vítězství Bostonu Bruins v základní části NHL. V poháru se však plně prosadily oba favorizované týmy a po jejich finálovém duelu se už ze čtvrtého zisku Stanley Cupu radovali hráči New York Islanders.

 

Sezóna to navíc byla opět velmi zdařilá i finančně. Průměrná návštěvnost se vyšplhala na 13 750 diváků na zápas a to i přesto, že se v Calgary do stále vyprodané haly Corral vešlo jen 7242 lidí. Pro další sezónu však 'Plameny' chystaly novou halu Saddledome s 18 500 sedadly.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.