bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ostatní trofeje

President's Trophy

Nejmladší z klubových trofejí NHL je President's Trophy, jejímž vítězem se od roku 1986 stává vždy nejlepší klub základní části. Proto je také výčet dosavadních vítězů ze všech kolektivních trofejí nejkratší.

Jediným týmem dosavadní historie, který tuto trofej dokázal vyhrát šestkrát, je Detroit Red Wings. Pět klubů - Edmonton Oilers, Calgary Flames, New York Rangers, Dallas Stars a Colorado Avalanche - má na kontě po dvou prvenstvích.

Prince of Wales Trophy

Prince of Wales Trophy je nejstarší kolektivní trofejí NHL. Je dodnes populární a vysoce ceněná. Tuto trofej věnoval NHL v roce 1924 britský následník trůnu, princ Waleský, a jejím držitelem se stával klub, který se probojoval do finále jiné slavné trofeje - Stanley Cupu.

Poté, co se Stanley Cup stal výlučnou záležitostí NHL a kdy se soutěž rozdělila do dvou divizí, byl vítězem Prince of Wales Trophy vítěz Americké divize NHL. Po deseti sezónách se NHL vrátila k jediné divizi a tak se celkem pochopitelně stával držitelem trofeje nejlepší tým ligového ročníku. S tímto statutem vydržela trofej až do roku 1967, kdy se po rozšíření NHL na dvanáct týmů soutěžní pole opět rozdělilo na dvě divize a na plášť Prince of Wales Trophy bylo v roce 1968 poprvé vyryto jméno nejlepšího klubu Východní divize, tedy divize původních účastníků.

Od ročníku 1974-75 se NHL, už osmnáctičlenná, rozdělila na divize čtyři, umístěné ve dvou konferencích. Jednou z nich byla Prince of Wales Conference a nejlepší tým konference v ligových bojích se pak stával i vítězem trofeje. Od roku 1981 se vítězem trofeje stává nejlepší tým konference v play off, tedy vlastně finalista Stanley Cupu. K zatím poslední změně statutu trofeje došlo před sezónou 1993-94, kdy byla Prince of Wales Conference přejmenována na Eastern Conference a finalista Stanleyova poháru z 'východu' se tak stává majitelem zmíněné trofeje. V jednasedmdesátileté historii trofeje jsou jejími nejčastějšími vítězi hráči Montrealu Canadiens, jejichž jméno je na listině vítězů napsáno celkem čtyřiadvacetkrát.
 

Clarence S. Campbell Bowl

Trofej, o níž bude nyní řeč, vznikla jako protiváha Princ of Wales Trophy v roce 1968.

Jejím vítězem se stával nejlepší tým Západní divize, tj. divize sestavené z nových klubů NHL. Od sezóny 74-75 vznikla pak Clarence S. Campbell Conference (od ročníku 93-94 přejmenovaná na Western Conference) a tak se vítězem trofeje stával vítěz základní soutěže v této konferenci.

Podobně jako Princ of Wales Trophy došlo i u Campbell Bowl ke změně stanov v ročníku 81-82. Od té doby se vítězem stává nejlepší tým konference v play off, tedy také jeden z finalistů Stanley Cupu.

Plus-minus award

Cena udělovaná hráči s nejlepší bilancí plusových a minusových bodů za účast na ledě při vstřelených a obdržených brankách.

Roger Crozier Saving Grace Award

Cena pro brankáře s nejvyšší procentuální úspěšností zásahů.

Road Performer Award

Cena pro nejlépe bodujícího hráče na soupeřově ledě.

Lifetime Achievement Award

Ocenění za celoživotní přínos.

Foundation Player Award

Cena za charitativní činnost.

Scotiabank Fan Fav Award

Nejoblíbenější hráč u fanoušků.

Mark Messier Leadership Award

Vůdčí osobnost týmu na ledě i mimo něj.

General Manager of the Year Award

Cena pro nejlepšího generálního manažera.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.