bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další tři roky u Habs. Galchenyuk i Montreal mají jasno

6. července 2017, 16:00

David Motloch

Alex Galchenyuk se z kanadského Montrealu stěhovat nebude. S týmem se ve středu dohodl na nové tříleté smlouvě. Finanční podmínky nebyly dosud zveřejněny, nicméně podle televizní stanice Sportsnet by si rodák z amerického Milwaukee měl přijít na 14,7 milionu dolarů (4,9 milionu ročně).

Další kroky nezavedou hokejistu s běloruskými kořeny jinam než do Montrealu. V kolébce ledního hokeje stráví Galchenyuk další tři ročníky, tak praví nově podepsaná smlouva. Obě strany tak víceméně potvrdily to, o čem se delší dobu hovořilo, čili prodloužení spolupráce.

Americký hráč by si měl podle stanice Sportsnet nově vydělat celkových 14,7 milionu dolarů, což v průměru zatěží platový strop mužstva částkou 4,9 milionu dolarů. Sám Galchenyuk přiznal spokojenost s novou smlouvou i to, že podpisu příliš velkou pozornost nevěnoval. „Upřímně jsem se o věci okolo kontraktu moc nezajímal. Soustředím se na to, co musím udělat na ledě a věci okolo smlouvy nechávám na svém agentovi. Tenhle tým ale miluji, miluji tohle město i fanoušky, zkrátka zde miluji všechno. Montreal je vzrušující místo pro hokej.”

Prodloužení spolupráce s Montrealem se stalo očekávanou událostí. Třiadvacetiletý útočník sice od svého vstupu do NHL vyloženě bodově neexplodoval, každopádně se zařadil mezi hlavní útočné zbraně Habs, k čemuž mu dopomohly stabilní výkony na ledě. 

Tehdejší trojka draftu 2012 si zatím připsala své osobní maximum v ročníku 2015/16, když zaznamenala 56 bodů. Tuto hranici mohl Galchenyuk atakovat i letos (44 bodů), bohužel jej však ve větším rozjedu zbrzdilo zranění kolene. Nepříjemný incident nakonec vyřadil amerického hráče ze hry na šest týdnů, což vyústilo v porci 61 odehraných zápasů, tedy nejméně od premiérové sezóny v NHL v letech 2012/13.

„Bylo těžké se s tím vyrovnat, ale je to součást hry,” okomentoval své zranění Galchenyuk. „V lize nenajdete příliš mnoho hráčů, kteří odehráli sezónu bez žádného zranění. Každý v to doufá a přeje si to, ale takhle to nefunguje. Zranění patří ke hře. Vždy je to neštěstí, ale takhle to je a hráč se s tím musí vypořádat.”

Galchenyukova nová smlouva se vyklubala takřka ihned po oznámení odchodu ruského kanonýra Alexandra Radulova. Ten nakonec jakožto volný hráč kývl na nabídku Dallasu, který mu nabídl více než solidní podmínky (šest let smlouvy za celkových 31,25 milionu dolarů). Třiadvacetiletému centrovi bylo poté oznámeno, že jakožto omezeně volný hráč předstoupí společně s Canadiens před arbitráž, nakonec se však obě strany dohodly samostatně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.