bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo je ještě k mání? Trh volných hráčů je stále plný zajímavých jmen

4. července 2017, 17:00

David Motloch

Thornton, Radulov či Kuzněcov. Velké obchody z posledních dnů jsou již nejspíš pouze minulostí, stále má však list volných hráčů NHL v záloze pár zajímavých jmen. Stále se neví, kde nakonec zakotví Jaromír Jágr. Bez smlouvy je také Andrej Markov či Thomas Vanek. Který tým je uloví?

Mládí vpřed. NHL vyrazila v posledních letech jasným směrem, který vychází vstříc především mladým a rychlým bruslařům. Také proto v současné době nenajdete na listu volných hráčů žádného benjamínka, aktuální nabídka se skládá z ostřílených matadorů.

Kde zakotví Jágr?

Ale i o ně by měl být v NHL stále zájem. Sice se jim už v mužstvu nebude přiřazovat příliš velká role, jako vhodný doplněk do vítězné mozaiky jsou ale stále velice cenní. O kom je řeč? Ze všech jako prvního zmiňme Jaromíra Jágra. Není vůbec vyloučeno, že si kladenský rodák na novou smlouvu ještě pár dní počká. 

Týmy NHL totiž právě teď formují svou podobu pro nadcházející sezónu a je pro ně těžké určit, s jak velkým místem pod platovým stropem nakonec vyrukují. Až se situace v jednotlivých klubech ustálí, může přijít čas právě pro Jágra. Už několikrát se potvrdilo, že angažmá zkušeného hráče (v tomto případě legendy) přináší do mužstva klid a pohodu.

V Arizoně to nevyšlo, dostane Doan šanci jinde?

Ze starších kousků nabízí list volných hráčů také Matta Cullena, Jaromea Iginlu a Shanea Doana (všem je 40 let). Zatímco Cullen prohlásil, že vážně zvažuje konec kariéry v NHL, Iginla i Doan by rádi pokračovali. Shane Doan měl ale celou dobu vzato, že jeho cesta bude pokračovat v dresu Arizony, to se ale nyní už s jistotou nestane. Donutí ho tato skutečnost skončit s hokejem? Anebo mu některý z týmů podá záchrannou ruku?

Naopak nejmladšími z listu desíti nejlepších volných hráčů je Thomas Vanek a Jussi Jokinen. U obou hráčů se předpokládá pokračování v NHL, byť už to nebude za lukrativní částky ani dlouhodobé smlouvy. Stále kvalitním zbožím je obránce Andrej Markov. Ve 38 letech už mnoho sezón před sebou nemá, na ledě má ale pořád co nabídnout. Po odchodu Radulova je pravděpodobné, že si jej Montreal bude chtít udržet.

K mání je také Mike Fisher, PA Parenteau a Brian Gionta. Osud visí na vlásku především u prvně zmiňovaného. Srdce Predátorů, podobně jako Cullen, zvažuje, zda-li nebude lepší s hokejem skončit. Přesvědčit by jej mohla zajímavá nabídka, ale přijde taková?

Bude zajímavé sledovat, jak si tyto starší individuality rozeberou generální manažeři. V nejhorším případě budou moci nepodepsaní hráči zabojovat o svou poslední šanci v NHL v tréninkových kempech v rámci zkušebních kontraktů. Této možnosti loni využilo mnoho celků. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.