bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šokující návrat! Tampa přivádí zpět McDonagha, Nashville spojován s Marnerem

22. května 8:30

Tomáš Zatloukal

Ryan McDonagh zvedl telefon a vytočil známé číslo. Na druhé straně se ozval Steven Stamkos, kapitán Bolts. Zrovna jsme s Nikitou (Kučerovem) slezli z ledu, pověděl McDonaghovi, znamenitému obránci, po jehož boku se dvakrát veselil se Stanley Cupem. "Copak se lze netěšit zpátky do týmu, kde ti nejlepší dřou týden po vyřazení z play-off?" položil čtyřiatřicetiletý Američan řečnickou otázku, když čerstvou historku o "Stammerovi" vyprávěl novinářům. Už opět jako hráč Bolts.

Ještě před týdnem bojoval McDonagh za nashvillské Predátory v bitvách o Stanley Cup.

V prvním kole to měli složité, stáli proti Kosatkám z Vancouveru. A stali se kořistí.

Nyní už znovu patří Tampě, do kádru Lightning se vrací po dvou letech, které strávil ve městě country a Preds si rozhodně ostudu neuřízl. Hlavně v této sezoně někdejší kapitán newyorských Rangers válel.

Bral 32 bodů, vládl v rámci mančaftu v "tabulce pravdy", tedy mnohými přehlížené statistice plus/mínus. Ukázkově bránil hvězdy soupeřů, přitom byl produktivní. I krátce před pětatřicetinami stíhal, stále má co nabídnout.

Dobře si toho byl vědom GM Blesků Julien BriseBois. A tak se rozhodl pro výměnu, která způsobila senzaci, pro hokejovou veřejnost byla obřím překvapením či snad prvotřídním šokem.

Za McDonagha do Nashvillu poslal druhou volbu v draftu 2025 spolu se sedmým letošním kolem, na oplátku dostal od GM Barryho Trotze kromě obětavého a spolehlivého veterána čtvrtou rundu teď v červnu.

Nízká cena?

Jak se to vezme. Tampa přebírá štědrý kontrakt, který McDonaghovi skončí až v roce 2026. Predátoři tak získávají prostor ve výši 6,75 milionu dolarů pod platovým stropem. 

Hodnotná záležitost, obzvlášť ve chvíli, kdy Nashville nutně potřebuje posilu do útoku. V hledáčku je podle vícero zdrojů Mitch Marner, jehož éra u torontských Maple Leafs se chýlí ke konci. Trotz to označil za spekulace.

Co znamená příchod McDonagha pro Bolts je jasné. Ještě se pokusí v nejbližších sezonách zaútočit na zisk Stanley Cupu, oživují svou osvědčenou TOP4, tedy elitní dva defenzivní páry.

Už zase mohou spoléhat na kvarteto Victor Hedman, Michail Sergačjov, Erik Černák a McDonagh. "Všichni jsou velcí a skvěle bruslí. McDonagh je pro nás posilou i coby lídr," pochvaluje si BriseBois.

Původně se v roce 2022 zkušeného zadáka - byť s těžkým srdcem - zbavil kvůli platovému stropu.

Z Nashvillu tehdy za něj přivedl Philippa Myerse a Granta Mismashe.

První v Tampě zatím odehrál 16 mačů, druhý už hraje hokej v Norsku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.