bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další nálož zápasů o play-off! Kings, Flames a Avalanche potřebují bodovat

13. března 2018, 19:59

Jakub Prchal

Noc z úterý na středu nabídne porci sedmi utkání zámořské NHL, s blížícím se závěrem základní části přibývají duely, které mohou napovědět o postupujících do play-off. Bodovat potřebují zejména Kings, Flames a Avalanche, kteří se pohybují na hraně postupu a každým zápasem se jejich pozice mění.

00:00 Carolina Hurricanes – Boston Bruins

Carolina má na kontě sedmdesát jedna bodů a v tabulce své konference jí patří až desáté místo, na postupové příčky tak ztrácí už sedm bodů. Hurricanes by potřebovali začít pravidelně vyhrávat, aby měli šanci vrátit se do závodu o play-off.

To Boston je na tom naprosto opačně. Prožívají totiž jednu z nejvydařenějších sezón v posledních letech. S devadesáti čtyřmi body jsou druhým nejlepším týmem na východě. Komplikací může být ztráta dvou ze tří nejproduktivnějších útočníků týmu - Patrice Bergerona a Brada Marchanda. Bergeron si zlomil nohu, druhý jmenovaný pak odstoupil ze zápasu proti Chicagu a je otázkou, zda bude schopný nastoupit. Produktivitu týmu tak musí táhnout zejména české duo Pastrňák - Krejčí.

00:30 Montreal Canadiens – Dallas Stars

Montrealu se letošní sezóna vůbec nedaří. Zejména ofenzíva zůstává za očekáváním realizačního týmu i fanoušků. I díky tomu se nachází až na šestém místě Atlantické divize a na třetí Toronto ztrácí už propastných pětadvacet bodů. Vzpruhou nebyl ani šestizápasový trip, ve kterém vyhráli Canadiens pouze jednou na půdě bez formy hrajících Ostrovanů.

Dallas dohání ztrátu ze začátku ročníku a aktuálně se drží na příčkách divoké karty. Přestože by jim tato pozice mohla stačit, vzhledem k soupeři pro play-off ale touží přeskočit Minnesotu na třetím místě divizní tabulky, k čemuž jim chybí už pouhé dva body. Hlavními tahouny jsou tradičně Tyler Seguin, Jamie Benn, ale také Alexandr Radulov, který si zahraje proti svému bývalému celku.

00:30 Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators

Tampě se jako nejlepšímu týmu NHL daří i v pozdní fázi sezóny a proti Ottawě bude útočit již na šestou výhru v řadě. V základní hrací době pak neprohrála už deset zápasů. V případě dnešní výhry překročí hranici sta bodů.

Ottawa se potácí na opačném konci tabulky a její náskok na poslední Buffalo činí už pouhé tři body. Nedaří se jí zejména na kluzištích soupeřů, kde nasbírala pouhých pětadvacet bodů. Horší bilanci má v rámci Východní konference už pouze Montreal.

01:00 Nashville Predators – Winnipeg Jets

Velmi zajímavý duel se odehraje také v městě hudby. Nashvillu patří první příčka v Západní konferenci a s devadesáti osmi body je druhým nejlepším týmem letošního ročníku NHL. Fantastickou sezónu prožívá například Viktor Arvidsson, který nastřílel již pětadvacet branek. Predators těží z velmi vyrovnané hry všech čtyř formací a nebezpečí tak hrozí téměř při každém střídání.

Winnipeg v posledních zápasech táhne především Patrik Laine, jenž v předchozích dvanácti zápasech skóroval hned šestnáctkrát a překročil tak magickou čtyřicetigólovou hranici. Může si tak dělat zálusk na trofej pro nejlepšího střelce základní části, o kterou soupeří s Alexandrem Ovečkinem. Co se týče pozice v tabulce, Winnipeg je třetí a na dnešního soupeře ztrácí šest bodů. 

01:30 Minnesota Wild – Colorado Avalanche

Od půl druhé středoevropského času budeme svědky dalšího důležitého boje o play-off. Minnesota se po špatném startu sezóny zvedla a aktuální jí patří čtvrté místo v Západní konferenci, z hlediska divize je ale třetí a její náskok činí pouhé tři body. Musí se tak soustředit na závěr sezóny, protože se na ni tlačí Dallas, ale také dnešní soupeř z Colorada.

Avalanche po velmi špatném loňském ročníků znovu bojují o play-off a aktuálně se nachází na postupové příčce, na kterou se však tlačí také Anaheim, Calgary či St. Louis. Dnešní duel proto bude klíčový ve všech ohledech.

02:00 Calgary Flames – Edmonton Oilers

Calgary je v podobné pozici jako Colorado. Potřebuje začít pravidelně bodovat a nemůže si už dovolit další zaváhání podobné tomu domácímu proti Islanders. Zatím má vše ve svých rukou, protože na příčky play-off ztrácí dva body. Z hlediska aktuální formy Flames vyhráli čtyři z deseti duelů.

Edmonton nezažívá povedený ročník, přesto v současném období nehraje špatný hokej. Pokud by se podařilo zdolat Calgary, šlo by o čtvrtou výhru v řadě. Hlavním problémem Oilers je především vysoký počet inkasovaných branek.

03:00 Arizona Coyotes – Los Angeles Kings

Arizona se sice oproti podzimu herně i výsledkově zvedla, stále se ale nemůže vymanit z absolutního tabulkového dna NHL. Určitou známkou zlepšení může být snížení rozdílu mezi posledním a předposledním místem tabulky Západní konference.

Kings se výhrou nad Vancouverem posunuli na třetí místo Pacifické divize, v případě neúspěchu ale mohou během jednoho dne spadnout zase mimo postupové pozice. Celek okolo Anže Kopitara musí zabrat především na své půdě, na té soupeřově patří k nejlepším v lize.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.