bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jediný nestranný divák? Dvořák! Legendární expres válel za všechny finalisty

27. května 15:00

Tomáš Zatloukal

Ví, jaké to je bruslit poblíž pláží na Floridě. Poznal, že hokej a náboženství pro Edmonton jedno jsou. Zářil ve slavné Madison Square Garden. A osobně se byl přesvědčit, zda ty nejkrásnější růže jsou opravdu z Texasu. Hokejový světoběžník Radek Dvořák je jediným plejerem v dějinách NHL, co si zahrál za všechny letošní konferenční finalisty.

Vystřídal hned osm klubů.

A zmákl mezi elitou obdivuhodných 1260 mačů! K hráčské dlouhověkosti pomohly Dvořákovi šikovné ruce, výbušné nohy i zodpovědnost, s jakou se vracel a bránil.

To díky těmto kvalitám odehrál z krajánků ve slavné profilize 4. nejvyšší počet zápasů a zažil povedený návrat v poměrně pokročilém sportovním věku.

Bylo mu čerstvě šestatřicet, když si v roce 2013 plácl s Anaheimem. Poté navíc uspěl na zkoušce s Carolinou a pestrou kariéru si ještě natáhl.

Kariéru, co zahrnovala všechny letošní účastníky finale Západní I Východní konference. Touhle vizitkou se může pochlubit jen on, trojnásobný mistr světa.

Že by se tím chvástal? Kdepak, Dvořák v rozhovoru pro oficiální web NHL napůl žertem prohodil: “Asi je to znamení, že jsem těch klubů vystřídal příliš.”

Patrně nejvíce ho mají fanoušci spjatí s Rangers, na Manhattanu exceloval “v šachovém kroužku” po boku Jana Hlaváče a Petra Nedvěda.

Lajně se přezdívalo vtipnou slovní hříčkou Czech Mates a náramně na ni zavzpomínal redakční kolega Jiří Lacina (RETRO: Dvořák – Nedvěd – Hlaváč. Když česká trojka ozářila Manhattan).

Dvořákův hattrick v barvách floridských Panthers:

Nezapomenutelné je také jeho angažmá u Olejářů, které ovšem vyvrcholilo finálovou gratulací Františku Kaberlemu a spol. k zisku Stanley Cupu.

To v Dallasu šlo jen o krátkou epizodu, dres Stars oblékl v jediné sezoně. V kabině se potkal třeba se současným kapitánem Jamiem Bennem.

 A co Panteři? Právě u nich zanechal Dvořák největší stopu, vždyť za ně nastupoval ve dvou érách, jimi byl draftován, zahrál si s nimi finále Stanley Cupu a dodnes figuruje v popřední klubových statistik.

Ani pozice floridské legendy ovšem Dvořákovi nekalí nestranný pohled na právě probíhající boje. Není to tak, že by nejvíc přál Cats.

“Nefandím nikomu! Jsem fanoušek dobrého hokeje,” řekl s nadhledem dnes sedmačtyřicetiletý Jihočech. Postup a celkový triumf přeje jednoduše těm, co budou herně nejlepší. S potěchou ovšem sleduje, jak proběhly u všech čtyřech adeptů na zisk stříbrného poháru přestavby a jakou kvalitu v kádrech mají.

Pokud byste tápali, kde ještě Dvořák působil, tak osmičku mančaftů doplňují Atlanta a St. Louis.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.