bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Inspirace Voráčkem. Tomáš Hertl razantně změnil stravu a je hladový po úspěchu

22. září 2015, 17:00

Vojtěch Balon

Minulé léto hvězdný útočník Philadelphie Jakub Voráček překopal způsob stravování, začal více pečovat o své tělo a výsledky se okamžitě dostavily – parťák Clauda Girouxe nasbíral v 82 zápasech úctyhodných 81 kanadských bodů a vysloužil si pohádkovou osmiletou smlouvu, která jej zařadila mezi nejlépe vydělávající hráče v National Hockey League. Podobnou proceduru po smolné sezóně absolvovala česká kometa první poloviny předloňského ročníku Tomáš Hertl.

O co jde? Slávistický odchovanec vyřadil ze svého jídelníčku na doporučení lékařů lepek a mléčné výrobky, rozloučil se také se svým oblíbeným předzápasovým rituálem – pojídáním vajíček.

Zvláštní, říkáte si – vždyť svaly rostou z bílkovin. Doktoři ale začátkem okurkové sezóny zjistili, že Hertlovo tělo špatně reaguje na mléko či výrobky z obilnin. “Připadal jsem si těžký, tak jsem chtěl trochu zhubnout a nabrat nějaké svaly,” řekl sám útočník a zlepšenou angličtinou dodal: “Opravdu mi to pomohlo, cítím se skvěle.”

Výsledky jsou opravdu úctyhodné, Hertl se na začátek přípravného kempu dostavil s osmadevadesáti kily. Svůj osobní cíl tedy do puntíku splnil: nejenže opticky shodil přebytečný tuk, ale zároveň nabral svalovou hmotu, která se mu bude v náročných bitvách nejen v rámci Pacifické divize (kde dlouhá léta dominují pořízci jako Ryan Getzlaf či “Jumbo Joe” Thornton) tuze hodit.

“Je ve skvělé formě, určitě pro nás bude důležitým hráčem,” vysekl Hertlovi poklonu generální manažer Sharks Doug Wilson. “Vypadá dobře,” dodal novopečený trenér Pete DeBoer. Bývalý lodivod Floridy a New Jersey zřejmě nemluvil do větru, protože Tomáše Hertla na začátku přípravného kempu zařadil do elitní útočné formace po bok Joeů Thorntona a Pavelskiho.

Pražského rodáka v uplynulém ročníku srážela nevyrovnanost výkonů. Odehrál sice kompletní porci dvaaosmdesáti zápasů, nasbíral ale jen 31 bodů a neustále pendloval mezi různými lajnami. “Loňská sezóna, to byl boj. Často jsem ztrácel puk a nic mi nevycházelo,” přiznal Hertl, jenž bude mít letos o motivaci rozhodně postaráno: bude se chtít ukázat novému koučovi DeBoerovi v nejlepším možném světle, navíc mu po sezóně končí nováčkovská smlouva – Hertl tedy bude hrát i o svou budoucnost.

Přiblíží se Tomáš Hertl ke hvězdám? Držme mu palce, vykročil tou správnou nohou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.