bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matthews by se měl vrátit do sestavy Leafs. Vyhraje Columbus podesáté v řadě?

22. března 2018, 19:00

Jakub Prchal

Porce desíti zápasů čeká fanoušky nejprestižnější hokejové ligy světa. Emoce slibuje zejména několik přímých soubojů o divokou kartu. Columbus potřebuje vyhrát doma proti Panthers, Colorado pak vyzve v jednom z nejdůležitějších zápasů sezóny Los Angeles Kings.

00:00 Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes

Carolina nemá dobrou formu, z osmi předchozích zápasů vyhrála jen dva, přičemž naposledy podlehla Edmontonu, který jí nastřílel hned sedm branek. Vzhledem k aktuální formě a ztrátě na play-off už je víceméně nereálné, aby Hurricanes ještě zamíchali kartami.

Arizona po špatné loňské sezóně pokračuje ve stejných výkonech i letos, ovšem v posledním měsíci se jí poměrně daří. Z deseti posledních zápasů prohrála jen čtyřikrát, ani bod pak neuhrála jen ve třech případech. Zuby si na Kojotech vylámali například Kings a Flames.

00:00 Columbus Blue Jackets – Florida Panthers

O půlnoci se odstartuje jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny pro oba týmy! Columbus ani Florida totiž nemají zdaleka jisté místo v play-off. Domácí tým sice disponuje náskokem šesti bodů, Panthers však odehráli o tři utkání méně. V případě výhry se mohou dotáhnout a v konečném zúčtování svého dnešního soka přeskočit. Situace v tabulce je velmi nepřehledná.

Columbus sezónu mocně finišuje a chce vyhrát už podesáté v řadě! Ani hosté však nemají špatnou bilanci, vždyť z předchozích deseti zápasů vyhráli hned sedm.

00:00 New York Islanders – Tampa Bay Lightning

Islanders trápí početná marodka. Hned devět hráčů základní sestavy totiž pravděpodobně nenastoupí a tento fakt se podepisuje na výkonech týmu jako takového. Z postupových příček se postupně propadli až na jedenáctou pozici v konferenci. Nepomáhají ani opory týmu – například Josh Bailey bodoval jen v jednom z šesti zápasů.

Tampa má opačné starosti, respektive nemá téměř žádné. Po dlouhé době se do sestavy vrátil český útočník Ondřej Palát a nejlepší tým Východní konference se připravuje na ostrý boj o Stanley Cup. V případě dnešní výhry půjde o pátý venkovní úspěch v řadě.

00:00 Philadelphia Flyers – New York Rangers

Flyers míří do play-off a zdá se, že je už nic nezastaví. Jejich největší zbraní je útok, který patří k nejsilnějším v lize. Otázkou však zůstává pozice brankoviště, jelikož ani angažování gólmana Petra Mrázka příliš nepomohlo k ustálení výkonů. Ze čtveřice gólmanů, která v dresu Flyers nastoupila letos do hry, disponuje nejhoršími čísly právě on. Gólmany Elliotta a Neuvirta trápí zranění.

Rangers z předchozích sedmi zápasů vyhráli jen dva v základní hrací době. Klesající forma se však po trade deadline dala očekávat, jelikož tým z největšího města Spojených států zavelel k omlazení a ke konci sezóny dává šanci svým prospektům.

00:30 Detroit Red Wings – Washington Capitals

Detroit ve středu vyhrál poprvé v měsíci březnu a ukončil tak nelichotivou bilanci deseti proher v řadě. Stalo se tak až mimo rámec základní hrací doby. I díky této sérii klesli Red Wings až na třinácté místo Východní konference.

Capitals z šesti zápasů prohráli jen jeden, příliš se jim ale nedaří venku, kde mají v posledním měsíci hodně negativní bilanci. Proti Detroitu ale chtějí potvrdit roli jasného favorita a pojistit si první příčku v Metropolitní divizi.

00:30 Ottawa Senators – Edmonton Oilers

Za Ottawu pravděpodobně stále nenastoupí Erik Karlsson kvůli osobní tragédii v rodině. Jeho absence byla znát už v posledním zápase, ve kterém inkasovali od Floridy hned sedm branek, a jejich výkon v obranné fázi nebyl vůbec uspokojující. 

Edmonton svými letošními výkony zklamal. Dvanáctá příčka v tabulce Západní konference a osmnáct bodů ztráta na play-off není bilance, kterou si dali Olejáři za cíl. Dá se očekávat, že v létě proběhne opět několik změn v kádru. Co se týče aktuálních výkonů, Edmonton z posledních osmi zápasů prohrál třikrát.

01:00 Nashville Predators – Toronto Maple Leafs

Od jedné hodiny odstartuje souboj mezi dvěma celky, které patří k nejlepším v lize. Nashville v Západní konferenci a září a s přehledem vede tabulku. Vždyť už patnáct zápasů za sebou bodoval. Silnou stránkou Predators je velmi vyvážený kádr ve všech čtyřech formacích.

Torontu patří třetí příčka v Atlantické divizi. V předchozím zápase nestačil na Tampu a ukončil tak sérii čtyř vyhraných utkání za sebou. Velkou komplikací byla téměř měsíční ztráta Austona Matthewse, proti Nashvillu už by ale s velkou pravděpodobností měl nastoupit.

01:30 Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks

Chicago už ztratilo i matematickou šanci na play-off a po deseti letech skončí už se závěrem základní části. Dnes bude navíc čelit už páté prohře v řadě. Cíl je tedy jasný – za každou cenu bodovat!

Ani Vancouver se však nemůže chlubit dobrou formou. Vždyť nevyhrál už sedm zápasů po sobě a v tabulce Západní konference klesl po výhře Arizony až na poslední příčku.  Znatelnou ztrátou je zranění talentovaného Brocka Boesera.

02:00 Colorado Avalanche – Los Angeles Kings

Pro oba týmy půjde o nesmírně důležitý duel. Jsou totiž přímými konkurenty o divokou kartu na západě a rozdíl mezi nimi je pouze jednobodový. Na jejich pozici se navíc tlačí St. Louis a Dallas. Západní konference tedy slibuje drama do posledního zápasu, neboť je tabulka velmi vyrovnaná, a to zejména okolo divoké karty. Colorado z posledních pěti zápasů vyhrálo čtyři, Králové pak jen dva.

03:00 San Jose Sharks – Vegas Golden Knights

San Jose po příchodu Evandera Kanea září a patří k nejútočnějším týmům v celé NHL. Vždyť v období od sedmadvacátého února střílí v průměru téměř čtyři a půl branky na zápas. Navíc proti Vegas chtějí uhrát šestou výhru za sebou, z posledních jedenácti pak devátou.

Vegas se drží na první příčce Pacifické divize, San Jose už ale jejich náskok snížilo na osm bodů.  Dnes mají Vegas jedinečnou šanci ve vzájemném zápase znovu odskočit, vědí ale, že nepůjde o vůbec snadný úkol.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.