bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa s Bostonem si zahrají o čelo. Učiní Devils poslední krok k play-off?

3. dubna 2018, 20:15

Jakub Prchal

Fanoušky nejprestižnější hokejové ligy světa čeká devět utkání. Columbus může učinit krok k play-off, to stejné platí také v případě New Jersey. Florida zase doma proti Nashvillu zabojuje o naději. Komplikace řeší na západě San Jose, které trápí zranění Evandera Kanea.

01:00 Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings

Columbus dnes může udělat výrazný krok k účasti v play-off. Pokud totiž Blue Jackets vyhrají a budou jim přát i další výsledky, mohou získat absolutní jistotu. Co se týče pozice v tabulce, po velmi vydařeném závěru základní části se vyšplhali na třetí místo Metropolitní divize. Vždyť za posledních třicet dní prohráli jen dvakrát, přičemž jen v jednom případě nezískali ani bod.

Detroit po špatném březnu, ve kterém až do předposledního dne měsíce nevyhrál ani jednou v základní hrací době, zvládnul tři utkání za sebou. Jestliže zdolají také Columbus, půjde o čtvrtý úspěch v řadě. Nutno dodat, že dvě ze tří výher byly proti papírově slabším týmům.

01:00 New Jersey Devils – New York Rangers

Když už všechno nasvědčovalo, že namísto Devils zaujmou poslední příčku v play-off Panthers, přišla vzpoura Ďáblů a šestizápasová bodová šňůra, během které prohráli jen jedno utkání. Těží zejména z velmi produktivní formy Taylora Halla, který bodoval ve všech osmi předchozích zápasech, navíc v nich nasbíral hned třináct kanadských bodů!

Rangers dávají šanci zejména mladým hráčům, aby nabrali zkušenosti do následující sezóny, ve které na nich chtějí stavět. Tomu však odpovídají i výsledky týmu, který si připisuje zejména porážky. Velmi dobře se však uvedl například český mladík Filip Chytil, který si připsal první dva body za gól a asistenci.

01:00 New York Islanders – Philadelphia Flyers

Dnes v noci bude v akci také třetí tým z okolí největšího města Spojených států. Islanders se povedla první polovina sezóny, situace se ale s novým rokem změnila a postupně přišel drtivý pád tabulkou. Aktuálně se pohybují až na dvanácté příčce Východní konference. 

Flyers ještě o příslušnost ve vyřazovací fázi soutěže budou muset zabojovat, jelikož klesli až na příčku divoké karty, přičemž k jistotě potřebují ještě minimálně dva body. Sráží je zejména obrana, která jen dvakrát z posledních deseti zápasů inkasovala méně než tři góly – oba duely pak Flyers vyhráli. Platí tak pravidlo, že Flyers musí dávat hodně gólů, pokud chtějí být úspěšní. Na ledě soupeřů však patří k absolutní ligové špičce – na východě jsou v tomto ohledu lepší už jen Boston a Tampa.

01:30 Florida Panthers – Nashville Predators

Florida ještě před několika dny měla vše ve svých rukou, po třech prohrách v řadě se však dostala do situace, kdy musí vyhrát všechny zbývající zápasy, ale také doufat ve výrazné zaváhání Devils či Flyers. V současnosti ztrácí pět bodů, disponují však jedním zápasem k dobru.

Predators pokračují ve velmi vyrovnaných výkonech i na konci základní části a míří k vítězství v Západní konferenci. K potvrzení tohoto úspěchu jim stačí získat bod proti Floridě. Na venkovním ledě se jim daří, vždyť v NHL není týmu s větším bodovým ziskem z venkovních zápasů. Panthers zase doma patří k lepšímu ligovému průměru.

01:30 Montreal Canadiens – Winnipeg Jets

Montreal trápí marodka hlavních hvězd týmu. Mimo hru je Shea Weber, Max Pacioretty, Andrew Shaw, ale také Čech Aleš Hemský. S tím souvisí i velmi neproduktivní útok. Méně gólů dalo na východě už jen Buffalo. Montreal tak spadl až na čtrnácté místo ve své konferenci a čeká ho přeskupení kádru tak, aby byl v další sezóně znovu konkurenceschopný.

Winnipeg ještě může zaútočit na vítězství v konferenci, věc už ale nemá ve svých rukou. To však nic nemění na faktu, že Jets z posledních deseti zápasů prohráli jen dva, byť čtyři vyhráli až v nastaveném čase.

01:30 Tampa Bay Lightning – Boston Bruins

Od půl druhé můžeme sledovat zajímavý souboj mezi elitními celky Východní konference. Pokud vyhrají domácí, obnoví své šance na konečné první místo v konferenci. Hosté totiž v dosavadním průběhu získali o dva body více, navíc mají jeden zápas k dobru.

Co se týče formy, Tampa v posledních zápasech strádá. Z pěti pokusů totiž vyhrála jen jednou. Více ale Blesky trápí zranění kapitána Stevena Stamkose. Nemělo by sice jít o nic vážného, do zbytku základní části už ale pravděpodobně nezasáhne. Hosté z Bostonu pak neodešli bez bodu už devětkrát za sebou.

03:00 Calgary Flames – Arizona Coyotes

Calgary už nemá šanci proklouznout do vyřazovacích bojů, a tak se soustředí na vylepšení svého bodového zisku. S dvaaosmdesáti body už se nemá šanci posunout výše v tabulce Západní konference, taktéž ale nemůže ze svého jedenáctého místo spadnout dolů.

Arizona nabrala parádní formu a překapuje všechny odborníky i fanoušky. Po výhře nad Tampou, Vegas či Calgary totiž vyprášila také o play-off bojující Bluesmany jednoznačně 6:0. Dnes chce na vydařený zápas navázat.

04:00 Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights

Vancouver trápí početná marodka. Mimo hru je hned deset hráčů základní sestavy, kvůli nemoci pak pravděpodobně nenastoupí ani brankář Anders Nilsson. Přesto prožívá povedené období a proti Vegas může vyhrát popáté v řadě.

Golden Knights se nachází na třetím místě Západní konference a s jistotou získají divizní titul už při své premiérové sezóně v NHL. Jejich forma s blížícím se play-off ale v porovnání se začátkem sezóny nepatrně poklesla, přesto patří k tomu nejlepšímu v lize.

04:30 San Jose Sharks – Dallas Stars

Sharks se vrací ze čtyřzápasového venkovního tripu zpět do nádrže, jak se jejich aréně přezdívá mezi jejich příznivci. Do utkání pravděpodobně nezasáhne Evander Kane, jehož trápí zranění v horní části těla a před příchodem play-off se chce plně uzdravit. Hlavní trenér DeBoer ale konečné rozhodnutí učiní až těsně před samotným zápasem.

Jestliže mluvíme o zraněných hráčích, musíme zmínit i Bena Bishopa, po jehož absenci se Dallas výsledkově propadl a kvůli osmizápasové sérii proher prakticky ztratil šanci na play-off. Matematicky sice ještě postoupit může, týmy na divoké kartě by už ale nesměly získat ani jeden bod, přičemž Dallas by potřeboval vyhrát vše.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.