bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Weegar se upsal Calgary na osm let. Vydělá si balík

7. října 2022, 21:10

Daniel Fekets

Obránce MacKenzie Weegar byl v létě součástí obrovské výměny, když spolu s ním zamířil z Floridy do Calgary Jonathan Huberdeau. Opačným směrem se vydal Matthew Tkachuk, dále pak mezi oběma týmy putovaly budoucí volby draftů. Osmadvacetiletý bek se nyní definitivně stává dlouhodobou součástí Flames, dohodl se na osmileté smlouvě.

V této sezoně mu ještě stále běží smlouva, kterou podepsal před dvěma lety. Ta nová začne platit od léta 2023 až do roku 2031. Weegar si vydělá parádních 6,25 milionu dolarů ročně. Celkově si tedy přijde na 50 milionů dolarů. 

Velmi lukrativní kontrakt si vysloužil díky uplynulým dvěma ročníkům na Floridě. Předloni zapsal 36 kanadských bodů, loni zase 44. Patřil mezi nejdůležitější články dobře fungujících Panthers, se kterými vyhrál základní část. 

„Když jsem tuto smlouvu podepsal, vybavila se mi celá má cesta na vrchol. Vážím si veškeré podpory mé rodiny a přátel,“ děkoval. „Těším se na to, až poprvé nastoupím před tak vášnivou fanouškovskou základnou,“ doplnil. 

Ambice o moc nižší mít v novém působišti nebude. Calgary rozhodně posilovalo, kromě Weegara zamířili do Kanady také Nazem Kadri či zmíněný Huberdeau. Už tak silné Plameny dost možná budou ještě silnější. 

„Čeká nás náročná sezona, ale strašně se těším. Já věřím v tento tým, což je jeden z důvodů, proč jsem tady podepsal smlouvu,“ přemítal Weegar. 

Podpis si pochvaloval také generální manažer Flames Brad Treliving: „Hodně nám pomůže i tím, že drží hůl na pravou stranu, což je u beků vždy výhoda. Zcela upřímně se na něj díváme jako na jednoho z nejlepších obránců celé ligy.“

Calgary čeká v noci z pátku na sobotu ještě poslední přípravný duel proti Winnipegu. V rámci nového ročníku NHL se poprvé hokejisté Flames představí 14. října proti Coloradu.  

 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.