bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

20 bodů za dvě série? Jako první bek v NHL! Bouchard děkuje Coffeymu

23. května 16:40

Tomáš Zatloukal

Když se mluví o edmontonských Olejářích, debata se zpravidla zužuje na dva muže. Leona Draisaitla s Connorem McDavidem. Jenže v play-off teď (nejen bodově a silou golfového úderu) vyčnívá i Evan Bouchard. A to tak jako žádný obránce v dějinách Národní hokejové ligy před ním! Za úvodní dvě kola nastřádal rekordních 20 bodů!

Stál proti Drewu Doughtym.

A poté snad ještě "těžší" váze - Quinnu Hughesovi.

Oba elitní zadáky podle zámořských reportérů přehrál, předčil, přetlačil. Minimálně podle produktivity skutečně zmiňovaná esa, klíčové opory soupeřů, zastínil. A hlavně - oslavil přes jejich týmy postup.

Postup do konferenčního finále, do něhož Oilers vstoupí už v noci na čtvrtek.

S Bouchardem v životní formě.

"Víte, s týmovým úspěchem přichází ten osobní," skromně si nepřipisuje zásluhy.

Přitom sbírá body vskutku historickým tempem, dokládá to i následující statistika. Čtyřicítku ve vyřazovacích bojích pokořil jako třetí nejrychlejší, za 37 mačů.

Svižněji to zvládli jen Bobby Orr (33 partií) s Brianem Leetchem (32).

Divíte se, že se o něm píše jako novodobém Paulu Coffeym? Legendě, co pomohla Edmontonu ke triu Stanley Cupů a teď stojí jako asistent Krise Knoblaucha na střídačce jako asistent?

Za svůj úchvatný účet vděčí Bouchard právě i jemu, "Pájovi Kávičků", jak o něm až důvěrně s láskou hovoří jeden z redakčních kolegů, Coffeyho celoživotní fanoušek.

"Paul (Coffey) mi rozhodně pomáhá, protože po mně chce, abych hrál s pukem. Dodává mi sebedůvěru, nechává mě tvořit," povídá Bouchard.

A další díky posílá Mattiasi Ekholmovi, svému defenzivnímu parťákovi. "S ním vedle sebe mohu hrát mnohem troufaleji.  A mimochodem, není to z jeho strany jen o bránění, umí všechno."

Pěkná poklona!

A Bouchardovi se jich dostává od spoluhráčů zpátky. 

"Pozvedl svůj hokej na vyšší úroveň. Obdivuji na něm intenzitu, s jakou hraje, chodí do soubojů a počíná si před naší bránou. Je vidět, že dozrává," smeká ostřílený šikula Ryan Nugent-Hopkins.

Čtyřiadvacetiletý Kanaďan chválu přijímá pokorně. "V bitvách o Stanley Cup je potřeba zabrat, vystoupit z řady a ukázat, co umíte."

Ve finále Západní konference proti dallaským Hvězdám ho čeká možná dosud nejtěžší konkurent: jeho finský vrstevník Miro Heiskanen, další z favoritů na zisk Conn Smythe Trophy.

I jejich duel bude jedním z rozhodujících faktorů série.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.