bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bergeron na Floridu neodcestoval. Vrátit by se měl v TD Garden

22. dubna 2023, 9:13

Jan Vojkůvka

Absence Patrice Bergerona v sestavě Bostonu pokračuje a bude i nadále pokračovat. Podle nejnovějších informací se kapitán Bruins vůbec nevypravil se svými spoluhráči na Floridu a kromě třetího utkání série tak vynechá rovněž čtvrtý duel. Vrátit by se ale měl ve středu 26. dubna, kdy se čtvrtfinálová série Východní konference opět přesune do Bostonu.

Boston se musí bez svého kapitána obejít od začátku série s Floridou. Bergeron nenaskočil do úvodního zápasu kvůli nemoci a ze druhého utkání jej pro změnu vyřadilo blíže nespecifikované zranění v horní polovině těla. A toto zranění je také důvodem, proč Bergeron neodcestoval s Bruins ke dvojzápasu do Miami.

Vedle utkání, které se hrálo v noci na sobotu a Boston v něm zvítězil 4:2, díky čemuž se ujal vedení 2:1 na zápasy, se tak parta okolo Davida Pastrňáka bude muset vypořádat s pokračující Bergeronovou absencí i v nedělním čtvrtém zápase.

Kouč týmu Jim Montgomery však přispěchal s alespoň trochu pozitivní zprávou. „Věříme, že v pátém utkání by mohl nastoupit,“ řekl směrem k návratu série do TD Garden, kde se bude hrát ve středu. A tentokrát už pravděpodobně s Bergeronem v sestavě.

Pro celý Boston by to samozřejmě byla obrovská vzpruha. Bergeron se v uplynulé základní části představil v 78 zápasech, ve kterých nasázel 27 branek a přidal 31 asistencí. Kromě příspěvku v produktivitě však byla zejména jeho přítomnost na ledě a střídačce neocenitelnou výhodou. Jedná se o přirozeného lídra, který dokáže zklidnit spoluhráče, nebo naopak v případě potřeby je pořádně vyburcovat.

Bergeron měl obtíže už v závěru základní části, nakonec se ale po konzultacích rozhodl, že si před play-off ještě pár zápasů zahraje. To se nakonec ukázalo jako osudné rozhodnutí, jelikož se v posledním utkání proti Montrealu už v první třetině zranil. A toto zranění, ve spojení s nemocí, ho nakonec stálo začátek play-off.

„Chtěli jsme, aby hrál, já to chtěl a Bergy chtěl taky v posledních dvou zápasech nastoupit, aby se před play-off dostal do rytmu,“ zavzpomínal Montgomery, jehož zranění kapitána v utkání, v němž už o nic nešlo, dost mrzí. „Takový je ale život,“ dodal.

Pokud vše půjde dobře, v pátém utkání série bude Bergeron zpátky na ledě. A jak všichni v Bostonu pevně doufají, pod jeho vedením čeká celý tým v bojích o Stanley Cup spanilá jízda za úspěchem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.