bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boeser dává zapomenout na loňský půst a střelecky táhne Canucks

13. prosince 2023, 18:00

Viktor Pavlovec

Konečně překročil svůj stín. Nikdo snad nebýval spojován s výměnou více než křídelník Kosatek. Ty s ním ale neztratily trpělivost a nyní se jim víra v Brocka Boesera stonásobně vrací. Pravé křídlo po překonání rodinné tragédie opět válí a výrazně se podepisuje pod příznivé výsledky Kosatek, které nadále drží druhé místo v Pacifické divizi.

Americký střelec už nyní překonal svůj počet vstřelených branek z minulé sezony, a to má Vancouver teprve odehráno devětadvacet duelů. Výrazně k tomu pomohl i poslední duel Kosatek s Tampou Bay, ve kterém se hvězda Canucks prosadila hned třikrát a v domácím prostředí zkompletovala hattrick.

Boeser skóroval hned dvakrát ve druhé třetině a následně svým jednadvacátým gólem v sezoně do prázdné branky zkompletoval hattrick. Poslední trefa jej posunula do čela tabulky střelců NHL, o kterou se v současnosti dělí s útočníkem Toronta Maple Leafs Austonem Matthewsem.

„Je to opravdu úžasné, zvláště po minulé sezóně,“ řekl Boeser, který v ročníku 2022-23 skóroval osmnáctkrát v 74 zápasech. „Sám na sobě pozoruji, že když se na svůj výkon příliš soustředím, cítím, že se vzdaluji hře, kterou chci předvádět. Musím se i nadále zaměřovat na věci, které mi pomáhají dosahovat těchto úspěchů. Mým hlavním cílem je každý den tvrdě pracovat a pomáhat svému týmu vyhrávat.“

Boeser prodloužil svou bodovou sérii na osm zápasů, v nichž získal celkem 13 bodů za osm gólů a pět asistencí, ale trenér Vancouveru Rick Tocchet je více ohromen jeho defenzivním zlepšením. To je dle jeho názoru úplně na jiné úrovni než před lety.

„Má nesmírně dobré hokejové myšlení, zná místa, kam se postavit, ale především zdokonalil svou defenzivní hru,“ řekl Tocchet. „Chce se stále zlepšovat ve své defenzivní hře. Je to jako den a noc v porovnání s loňskem.“

V utkání proti Tampě se prosadil i Andrej Kuzmenko, který je spojován s výměnou kvůli nízkému vytížení. Quinn Hughes měl tři asistence a Thatcher Demko předvedl 28 zákroků, čímž dovedl Canucks ke třetímu vítězství v řadě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.