bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston čeká klíčový duel proti Detroitu, Holtby má další šanci na vyrovnání Brodeurova rekordu

7. dubna 2016, 20:00

David Mekleš

Čtvrteční noc nabídne pořádnou porci hokeje. Bude se hrát hned 13 zápasů. V některých už o nic nepůjde, ale třeba souboj mezi Bostonem a Detroitem je pro Bruins zápasem roku a pokud ho nezvládnou, tak si hodně přivřou vrátka do vyřazovacích bojů. Washington na svém ledě přivítá rozjetý Pittsburgh a brankář Braden Holtby bude znovu usilovat o vyrovnání rekordu Martina Brodeura v počtu výher během jedné sezóny.

01:00 Boston Bruins – Detroit Red Wings

Zápas noci a opět v jedné z ústředních rolí hokejisté Detroitu. Tentokrát se Red Wings představí na ledě Bostonu a pokud zde vyhrají, tak mají jistou účast v play off. Pro klasický celek by to byla 25. účast v bojích o Stanley Cup v řadě. Pro Boston je tohle nejdůležitější zápas roku. Pokud ho Bruins zvládnou, tak si zachovají reálnou šanci na postup do play off, pokud Boston padne, tak se naděje na postup prakticky rozplyne (bude záležet jak své zápasy odehraje Philadelphia).

Ovšem ani případné vítězství nad Detroitem (a poté Ottawou) nemusí nakonec nic řešit. Pokud by totiž Detroit vyhrál svůj poslední zápas nad New Yorkem Rangers a Philadelphia by uhrála 5 ze 6 možných bodů nad Torontem, Pittsburghem a New Yorkem Islanders, tak stejně černý Petr zůstane v rukou Bostonu. Do branky domácích půjde Tuukka Rask, za hosty se očekává znovu Jimmy Howard, který včera vychytal čisté konto.

01:00 New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning

Pro New Jersey je to předposlední zápas sezóny. Devils uteče postup do play off o pár bodů, což určitě zamrzí, ale Devils mají za sebou výbornou sezónu a mohou ji hodnotit velice kladně. Uvidíme s čím New Jersey přijde přes léto. Pokud by se povedlo tým posílit, tak by příští sezóna mohla být ještě zajímavější než ta letošní. Do branky domácích jde dnes Keith Kinkaid.

Tampa Bay už má play off jisté. Teď bude pro Lightning největší motivací to, aby si zajistili výhodu domácího prostředí pro první kolo vyřazovacích bojů. K této jistotě Bolts chybí jediná výhra a nebo bude stačit také jedna porážka Detroitu v základní hrací době. Pro Tampu Bay je také důležité, aby se její hráči dali zdravotně do pořádku. Teď máme na mysli například Victora Hedmana a Ryana Callahana. Steven Stamkos a Anton Stralman určitě nestihnout úvod play off a možná do letošní sezóny už ani nezasáhnou. Do branky hostů půjde pravděpodobně Ben Bishop.

01:00 New York Rangers – New York Islanders

Poslední newyorské derby v letošní dlouhodobé části. Islanders zatím vyhráli všechny tři předchozí vzájemné souboje. Oba newyorské celky mají play off jisté a teď je otázka, na kterého soupeře půjdou. Pokud by dnes vyhráli Islanders, tak by se v tabulce bodově dotáhli právě na Rangers a mohli by je do konce základní části i přeskočit, pokud by se jim dařilo.

To vše ukážou až následující dny, ale obě organizace mají o co hrát a když k tomu připočteme důležitost derby, tak by se v Madison Square Garden mohl hrát velmi dobrý hokej. Očekává se, že do branky domácích půjde Henrik Lundqvist, za hosty by měl chytat Thomas Greiss.

01:00 Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs

Philadelphia včera prohrála v důležitém zápase s Detroitem 0:3. Dnes čeká Flyers nepříjemné Toronto, které je sice poslední v celé NHL, ale když vycítí šanci, tak dokáže hodně potrápit. Domácí však tyhle báchorky nesmějí vůbec zajímat. Philadelphia musí získat dva body, aby splnila svou povinnost a stále měla svůj osud ve svých rukou. Pokud Flyers tento zápas nezvládnou a Boston by porazil Detroit, tak už domácí budou riskovat, že se nakonec nedostanou do bojů o Stanley Cup. Jinak řečeno – Philadelphia musí, Toronto si jde odehrát předposlední zápas sezóny. Do branky Flyers by měl jít Steve Mason, za hosty si zachytá zřejmě Jonathan Bernier.

01:00 Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

Hráči Washingtonu naprosto zaslouženě vyhráli Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části. Ještě než se Capitals začnou plně soustředit na úspěch v play off, tak se pokusí ve zbylých třech zápasech aspoň jednou uspět, když bude v brance Braden Holtby. Kanadskému brankáři totiž chybí jediné vítězství k tomu, aby vyrovnal rekord Martina Brodeura v počtu vítězných zápasů (48) v jedné sezóně. Právě Holtby bude dnes v brance domácích, tak uvidíme, zda-li se proti Pittsburghu dočká vytoužené výhry.

Pittsburgh má výtečnou formu, protože vyhrál 14 z posledních 16 zápasů. Penguins mají stejně jako jejich soupeř také jisté play off, takže už pouze budou dolaďovat maličkosti před blížícím se vrcholem sezóny. Do branky Pens půjde Matt Murray.

01:00 Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens

Oba týmy mají po sezóně. Carolině unikl postup o pár bodů a to i přesto, že Hurricanes během uzávěrky přestupů vyměnili několik zkušených hráčů včetně kapitána Erica Staala. Pro Carolinu je tato sezóna velmi úspěšná a vypadá to, že klub je na správné cestě, co se týče budoucnosti. Do branky domácích jde Cam Ward.

Montreal naopak nemůže být s touto sezónou vůbec spokojený. Canadiens měli parádní vstup do sezóny, ale jakmile se jim zranil brankář Carey Price, tak šla jejich forma úplně do kopru. Tradiční tým si play off nezahraje a vedení klubu určitě nepotěšil fakt, že bez Price je tým prakticky nekonkurenceschopný. Do branky hostů půjde Charlie Lindgren, pro kterého to bude debut v NHL.

01:30 Ottawa Senators – Florida Panthers

Ottawu čeká poslední domácí zápas v tomto ročníku. Senators se ho pokusí vyhrát, aby se rozloučili se svými fanoušky vítězstvím. Žádnou větší motivaci mít domácí nebudou. Vlastník Ottawy se před nějakým časem nechal slyšet, že přes léto nezůstane v jeho týmu kámen na kameni. Tým z hlavního města Kanady tedy čeká rušné léto a nechme se překvapit s čím Sens přijdou. Dnes do jejich branky půjde Craig Anderson.

Florida získala už 101 bodů, což se ji nikdy předtím nepovedlo. Panthers mají navíc jistotu, že vyhrají Atlantickou divizi. Všechno Cats zatím vychází, ale play off bude úplně jiné. Na to se mladý tým musí připravit a uvidíme, jak si tam Panthers povedou. Do branky hostů jde náhradník Al Montoya.

02:00 Nashville Predators – Arizona Coyotes

Nashville už má jistotu postupu a je také jisté, že v Západní konferenci skončí na sedmém místě. Predators tedy čekají na svého soupeře a mohou ladit formu na úvodní kolo play off. Je pravděpodobné, že Preds budou některé své klíčové hráče šetřit. Uvidíme, zda-li k tomu dojde už dnes. Pokud ne, tak v sobotu proti Dallasu je to téměř jisté.

Arizona dohrává sezónu, která byla úspěšná. Coyotes se rvali o play off až téměř do konce základní části. To se od mladého týmu nečekalo a uvidíme, kdo z hráčů se představí na MS v Rusku. Pár adeptů by se v týmu Arizony určitě našlo. Do branky domácích by mohl jít Pekka Rinne. Za Arizonu bude chytat Mike Smith.

02:30 Chicago Blackhawks – St. Louis Blues

Kdyby play off začínalo dnes, tak by Chicago hrálo se St. Louis. Je dost možné, že oba týmy se v prvním kole skutečně potkají, ale jisté to ještě není. Každopádně souboje mezi Blues a Blackhawks jsou vždy vynikající. Obě organizace mají každý rok ty nejvyšší ambice a na ledě je to poznat. Uvidíme, jak tenhle zápas bude vypadat, ale moc lepších duelů se hrát dnes nebude nebo aspoň si to troufáme tvrdit. Do branky Blackhawks by měl jít Scott Darling, za Blues by to měl být Brian Elliott.

02:30 Dallas Stars – Colorado Avalanche

Dallas má samozřejmě jisté play off a je také na čele Centrální divize a tam chce za každou cenu zůstat, protože pokud by spadl na druhé místo, tak by v play off narazil na Chicago, což je tým, který v prvním kole nikdo nechce potkat. Colorado se drželo v boji o play off až do konce základní části, ale na postup do zkrátka nebylo. Avs trápily nevyrovnané výkony a přes léto zřejmě přijdou nějaké změny, protože Colorado bude chybět v play off popáté za posledních šest let a to v Denveru už nemohou přehlížet. Do branky domácích by měl jít Kari Lehtonen, za Avalanche bude chytat pravděpodobně Calvin Pickard.

03:00 Calgary Flames – Vancouver Canucks

Pro oba týmy předposlední zápas sezóny. Kanadské derby by za jiných okolností nabídlo určitě zajímavou podívanou, ale jelikož oběma mužstvům končí v sobotu sezóna, tak těžko říct co od tohoto zápasu očekávat. Na jednu stranu hráči hrají za hrdost svého klubu, ale na druhou stranu už chtějí mít tuhle frašku (myšleno nepovedenou sezónu) za sebou. Když v hokeji nemáte oč hrát, tak to zase taková zábava není a to hlavně pro ty zkušenější hráče. Do brankoviště Flames jde Joni Ortio, za Vancouver by měl chytat Ryan Miller.

04:30 Los Angeles Kings – Anaheim Ducks

Pokud si chystáte přivstat, tak kalifornské derby by za to mohlo stát. Oba týmy mají jistou účast ve vyřazovacích bojích, ale ještě budou hrát o co nejvýhodnější postavení v tabulce a s tím spojenou výhodu domácího prostředí pro úvodní kolo play off. Navíc Kings a Ducks se nemají rádi a jejich zápasy patří v posledních letech k tomu nejlepšímu, co NHL nabízí. Dnešek by neměl být výjimkou. Očekává se, že do branky domácích půjde Jonathan Quick, za Anaheim by měl nastoupit John Gibson.

04:30 San Jose Sharks – Winnipeg Jets

Poslední zápas čtvrteční noci obstarají hokejisté San Jose a Winnipegu. Sharks mají jistou účast v play off a tam narazí buď na Los Angeles či Anaheim, takže je čeká v prvním kole kalifornská řež a pochopitelně hodně těžký soupeř, ale v play off si nemůžete soupeře nemůžete vybírat, pokud chcete uspět. Winnipeg dohrává nepovedenou sezónu a jediným pozitivem může být, že Jets končí ročník zrovna v Kalifornii, kde je aktuálně rozhodně lepší počasí než v mrazivé Manitobě. Do branky domácích půjde zřejmě Martin Jones, za hosty bude chytat Ondřej Pavelec.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.