bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brankářské představení! Divočáci na úvod zaskočili Rytíře, Talbot udržel nulu

17. května 2021, 17:14

Matěj Hodoval

Papírově bylo už před sérií jasné, kdo půjde do bitvy mezi Wild a Golden Knights v roli favorita. První utkání ale ukázalo, že s Minnesotou se musí počítat a Vegas rozhodně nedá nic zadarmo. Zazářil především maskovaný muž mezi třemi tyčemi Divočáků.

Nejzajímavější a nejnapínavější část sezony je v plném proudu. V posledních dnech odstartovaly první zápasy play-off, včetně série mezi Vegas a Minnesotou.

Wild letos zaskočili hokejovou veřejnost svými výkony v základní části. V Západní divizi nasbírali pětasedmdesát bodů, lépe si vedlo už jen Colorado a Rytíři z města hazardu. Je tedy na místě na ně nahlížet jako na černého koně vyřazovací části.

A to svěřenci Deana Evasona potvrdili už v úvodním představení proti Golden Knights. Náročnou bitvu na ledě T-Mobile Areny zvládli a po prodloužení se mohli radovat z vedení v sérii. Jedinou branku vstřelil v čase 63:20 Joel Eriksson Ek.

Jak už napovídá skóre, byl to ale především zápas gólmanů. Marc-André Fleury pochytal devětadvacet pokusů Divočáků a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, na konci však odcházel se sklopenou hlavou, protože jediný gól padl právě do jeho sítě.

„Byl skvělý. Myslím, že to bylo jednoduché rozhodování. Když se podíváte na naší sezonu, tak vidíte, že oba naši gólmani byli skvělí, nicméně Fleury nás provedl některými těžšími třetinami a celý ok předváděl vyrovnané výkony. Lehké rozhodování a velký luxus mít takové dva brankáře,“ řekl DeBoer na adresu zkušeného Kanaďana.

Hrdinou byl ale maskovaný muž na druhé straně. Byť se stal Cam Talbot až třetí hvězdou klání, což udivilo nejednoho hokejového příznivce na sociálních sítích, byl to právě on, komu patřily reflektory prvního zápasu.

Třiatřicetiletý rodák z Caledonie se blýskl dvaačtyřiceti zákroky, z nichž hned devatenáct musel vytasit už během první dvacetiminutovky. Golden Knights dokázal úplně vymazat a zapsal své páté čisté konto v play-off v kariéře. 

„Čím déle je zápas bezbrankový, tím větší výhoda to pro nás je. V první třetině jsme byli dost nahnutí, ale věděli jsme, že do toho půjdou naplno a budou nás tlačit. Fleury byl ve druhé části neuvěřitelný. Skvělé utkání od obou celků. Jsem šťastný, že jsme z toho vzešli vítězně,“ komentoval duel Cam Talbot.

Zajímavé je, že Talbot udržel nulu ve vyřazovací části ve třech různých týmech, tento kousek se mu povedl v barvách Flames, Oilers a nyní také u Divočáků. Jen jeden gólman to dokázal pod čtyřmi odlišnými zaměstnavateli. Jedná se o legendárního Curtise Josepha.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.