bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Budu se snažit pomoct, jakkoliv to půjde. Chci dávat 50 gólů, hlásí po přesunu Laine

20. srpna 14:38

David Zlomek

Patrik Laine je opět nadšený z hokeje a těší se, že se vrátí na úroveň, kterou měl, když přišel do NHL. V to samé doufá hlavně Montreal, jehož je novým hráčem. „Nechci se vrátit jako třicetigólový střelec. Chci dávat čtyřicet, padesát gólů. To už se mi povedlo dříve a není to náhoda,“ řekl Laine.

„Ale není to jen o tom,“ pokračoval. „Chci udělat cokoli, abych přispěl týmu a pomohl mu vyhrát, ať už dám 50 nebo 20 gólů, hlavně že tým vyhraje. Už mi není 19 let, chci jen vyhrávat.“ 

Šestadvacetiletý útočník je připraven na nový začátek s Canadiens, kteří se chtějí vrátit do play-off poté, co se v posledních třech sezónách nekvalifikovali. Do konce čtyřleté smlouvy na 34,8 milionu dolarů mu zbývají dvě sezony.

Laine, dvojka draftu 2016, v němž si ho vybral Winnipeg, má na kontě 388 bodů (204 gólů a 184 asistencí) ve 480 zápasech. Talent má, jen ho zase probudit. 

Laine má za sebou náročný rok na ledě i mimo něj. V minulé sezoně zaznamenal v 18 zápasech devět bodů, ale naposledy hrál 14. prosince kvůli zlomené klíční kosti, s níž podstoupil operaci. Poté začal čerpat péči v rámci asistenční péče. Z programu byl propuštěn 26. července. 

„Vždycky se vám budou dít různé věci, spousta nepřízně osudu, spousta dobrých věcí a jde o to, jak se s tím vypořádat. Vždycky jsem v tom nebyl nejlepší,“ uznal. 

Zatímco Laine očekává velkou produkci, Canadiens berou celou věc spíše z dlouhodobého hlediska.

„Pro mě to není trejd, že buď dá 50 gólů, nebo to bude propadák,“ řekl generální manažer Canadiens Kent Hughes. „Řekl jsem mu: Pokud sem přijdeš připraven přispět týmu, udělat vše, co je v tvých silách, abys nám pomohl dostat se tam, kam chceme, a pokud je to příležitost, kterou hledáš, mi to takhle stačí. Ať už dá 20 nebo 40 gólů, úspěch nebude definován striktně góly. Bude definován schopností přispět týmu a pomoci mu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.