bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chystá Yzerman něco velkého? Do San Jose překvapivě vyměnil Walmana

26. června 5:13

Jan Šlapáček

Manažeři všech týmů NHL se pomalu začínají dostávat do té správné provozní teploty, protože je v následujícím týdnu čeká zřejmě nejnáročnější část roku. Nezastavitelně se blíží draft a téměř okamžitě po něm se otevře i trh s volnými hráči. Steve Yzerman si už začal chystat půdu a svým tahem překvapil nejednoho fanouška Red Wings.

Během včerejšího večera přišla nejdříve zpráva, že se Detroit domluvil na výměně s Nashvillem. Do města country hudby poslal Yzerman talentovaného zadáka Andrewa Gibsona, jenž má za sebou vydařený rok v OHL. Na oplátku získal od Predators volbu ve druhém kole letošního draftu (původně patřící Tampě) a osmnáctiletého finského útočníka Jesseho Kiiskinena.

Tento obchod nikterak nezaujal a podobných záležitostí je k vidění spousta. O chvíli později ale přišlo pro fanoušky Red Wings velké překvapení. Klub po dvou a půl sezonách opouští zadák Jake Walman, který byl velice oblíbeným nejen mezi fanoušky, ale i v kabině.

Yzerman osmadvacetiletého obránce vyměnil do San Jose, kterému poslal navíc i dříve získanou volbu v druhém kole letošního draftu. A co je tím největším překvapením? Sharks za zisk solidního beka neposlali Red Wings vůbec nic. Generální manažer Detroitu si chtěl pouze udělat prostor pod platovým stropem. Rázem se vyrojila spousta otázek, zda-li se nešlo zbavit jiného hráče, případně nezaplatit San Jose tolik.

Až následující dny ukážou, jaký záměr Yzerman měl. Dá se očekávat, že podobný tah byl dobře promyšlený a brzy na něj naváže. Není žádným tajemstvím, že se Red Wings v posledních týdnech dívají na trh s brankáři a nejčastěji se nyní skloňuje jméno Johna Gibsona. Řeší se ale pochopitelně i jiné posty. Zámořští novináři prozradili, že Detroit zkoumá i situace kolem Jakoba Chychruna, Jakea Guentzela či Martina Nečase.

Je ale velice možné, že uvolněné finance využije "pouze" na prodloužení některého z hráčů s končící smlouvou, jenž by mohl být po otevření trhu k dispozici ostatním. Zmínit se musí zejména tři jména: David Perron, Shayne Gostisbehere a Patrick Kane.

Co myslíte? Přivede Yzerman do Detroitu během příštího týdne nějaké zvučné jméno?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.