bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyřgólový zápas jako vrchol. Nejlepším hráčem za prosinec byl zvolen MacKinnon

3. ledna 18:35

Jan Vojkůvka

Vyhlášení tří hvězd za prosinec dominoval útočník Colorada Nathan MacKinnon, jenž byl zvolen první hvězdou měsíce. Za autorem celkem 29 kanadských bodů se seřadili na druhém místě Auston Matthews a na třetím místě brankář Connor Hellebuyck.

Colorado má za sebou měsíc, během něhož mělo k ideálním výsledkům daleko. Navzdory tomu, že v první polovině prosince posbíralo čtyři porážky ze sedmi zápasů, dokázalo své výkony stabilizovat a nakonec do nového roku vstoupilo jako jeden z nejlepších týmů Západní konference.

Obrovskou zásluhu na tom má osmadvacetiletý Nathan MacKinnon, který v této sezoně zaznamenal už 20 branek a 41 asistencí. Prosinec pak byl z jeho pohledu fantastický! V 15 utkáních se střelecky prosadil hned jedenáctkrát, k čemuž přidal osmnáct asistencí.

Zisk 29 bodů během jednoho měsíce je dokonce rekordem Avalanche. Dosavadním rekordmanem byl Peter Šťastný, jenž v únoru 1981 zapsal na konto 28 bodů. Tehdy mu stačilo 12 utkání. 

První hvězda prosince si k parádním číslům pomohla zejména ve dvou zápasech, které předcházely vánoční přestávce. Napřed 17. prosince MacKinnon zaznamenal dvě branky a dvě asistence proti San Jose, načež o čtyři dny později nastřílel hned čtyři góly Ottawě. V duelu se Senators zaznamenal ještě jednu asistenci a pětibodovým výkonem zaznamenal svůj vůbec nejúspěšnější zápas v sezoně 2023/24.

Druhou hvězdou prosince se stal forvard Toronta Auston Matthews. Šestadvacetiletý snajpr se vyhoupl do čela tabulky střelců, když během uplynulého měsíce v pouhých 12 utkáních nastřílel 15 gólů! K nim přidal ještě šest asistencí.

Matthewsovi se hned v šesti zápasech povedlo vstřelit dvě branky. Přestože svůj čtvrtý hattrick v sezoně prozatím nepřidal, prokázal neskutečnou vyrovnanost výkonů. Obdivuhodnou formu měl především mezi 9. a 23. prosincem. Během tohoto období dával góly v sedmi po sobě jdoucích zápasech a hned pětkrát se prosadil dvěma brankami. 

Třetí hvězdou prosince byl zvolen brankář Winnipegu Connor Hellebuyck. Do brankoviště naskočil celkem v devíti utkáních a sedmkrát odcházel jako vítěz. Ač se v poslední době zvyšuje střelecký průměr v zápasech NHL a pro brankáře je hodně těžké dosahovat nějakých obdivuhodných statistik, Hellebuyckovi se to povedlo.

V prosinci tento třicetiletý gólman zapsal průměr inkasovaných branek 1,88 a úspěšnost zákroků měl 93,4 %. A to rozhodně nechytal proti nějakým slabým týmům, hned dvakrát nastoupil proti Coloradu a čelil také Bostonu či Los Angeles.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.