bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Důležitý podpis pro Coyotes. Zůstává Crouse

9. srpna 2022, 10:00

David Zlomek

Důležitý podpis včera kromě Bostonu ohlásila také Arizona. Ta se dohodla s jedním z nejdůležitějších útočníků. Lawson Crouse podepsal dokonce pětiletý kontrakt. Stejně jako například Pavel Zacha se tak Crouse vyhnul nepříjemnému slyšení před arbitráží.

Crouse má za sebou životní ročník, stanovil si totiž maxima v gólech (20), asistencích (14), bodech (34), bodech v přesilovkách (7) či ve vítězných brankách (4). Celý tým třeba vedl v počtu hitů. Odehrál přitom pouze 65 utkání. 

V týmových tabulkách byl sice až šestým nejproduktivnějším hráčem, avšak jeho vliv na hru týmu je velký, navíc byl organizací brzy získán z Floridy a strávil v ní celý svůj život v NHL.

„Jsme velmi rádi, že jsme s Lawsonem podepsali dlouholetý kontrakt,“ řekl generální manažer Coyotes Bill Armstrong. „Je velký, šikovný útočník, který vyniká svou silou. Je velkou součástí naší budoucnosti, těšíme se.“

Jak Armstrong řekl, spolupráce bude dlouhodobá. Smlouva totiž potrvá pět let, a to s ročním výdělkem 4,3 milionů dolarů – tedy 21,5 milionů dohromady. Má tedy kontrakt srovnatelný například s coloradským Arturrim Lehkonenem či Ostrovanem Anthonym Beauvillierem. 

Dá se předpokládat, že s vyrostlým platem vyroste i Crousova role. Konkurence v útoku totiž v Arizoně není, a to se vším respektem k hráčům Coyotes, nijak velká. Jasnou jedničkou je Clayton Keller s Nickem Schmaltzem. Hned za ně by se pak Crouse mohl zařadit.

Andrew Ladd totiž kariéru spíše dohrává, Nick Ritchie bude hledat ztracenou formu, zbytek hráčů je spíše kvalitou do třetí či čtvrté lajny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.