bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvojka letošního draftu podepsala nováčkovský kontrakt s Anaheimem

13. července 2023, 11:41

Adam Bagar

Švédský útočník Leo Carlsson podepsal v NHL tříletou nováčkovskou smlouvu s Anaheimem, který z něj na konci června udělal dvojku letošního draftu.

O tom, že se jedničkou draftu 2023 stane kanadský supertalent Connor Bedard, nebylo pochyb. Hned za ním ale došlo k překvapení. Experti předpovídali pozici dvojky dalšímu Kanaďanovi Adamu Fantillimu, ale Ducks sáhli po Švédovi Leu Carlssonovi.

„Zaujalo nás jeho hokejové IQ a kreativita, má výborné fyzické parametry, a líbila se nám i jeho obousměrná hra. Myslím si, že má potenciál stát se skutečně dominantním hráčem na obou koncích kluziště,“ řekl po draftu generální manažer klubu Pat Verbeek.

18letý Carlsson strávil celou uplynulou sezonu v nejvyšší švédské SHL. Za Örebro odehrál v základní části 44 zápasů, ve kterých nastřílel deset branek a přidal 15 nahrávek. Ve 13 utkáních play off pak zapsal další trefu do černého a navrch osm asistencí.

Mistr světa z roku 2022 se švédskou osmnáctkou si svými výkony řekl také o nominace na juniorské i seniorské mistrovství světa, kde zazářil bilancemi 3+3, respektive 3+2. Následně byl podle očekávání vyhlášen nejlepším švédským juniorem minulé sezony.

„Myslím, že má potenciál stát se skutečně dominantním hráčem na obou koncích kluziště.“

Teď se zase o krůček přiblížil svému snu zahrát si v nejlepší hokejové lize světa, když se v Anaheimu upsal na následující tři sezony. Podle zámořských médií si může včetně bonusů vydělat dohromady 5,85 milionu dolarů, což je přibližně 125 milionů korun.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.