bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton má McDavida, Los Angeles Kopitara

25. dubna 10:16

Jiří Lacina

Pokud chce uspět v play off, vedle jiného potřebujete, aby vaši elitní hráči odváděli špičkové výkony. V prvním duelu Oilers a Kings byl hrdinou Connor McDavid s pěti asistencemi, ve druhém na sebe stáhl největší pozornost Anže Kopitar.

Vítězný gól a dvě nahrávky. Taková je bilance hvězdy zápasu.

Zkušený Slovinec je nefalšovanou ikonou kalifornského klubu. Draftován jím byl už v roce 2005, jiný dres v NHL nenosil. Kapitánské céčko má na hrudi osmou sezónu.

Los Angeles začalo druhý duel lépe, v patnácté minutě vedlo 2:0. Na oba góly nahrával Adrianu Kempemu Kopitar. Hosté po většinu utkání udržovali vedení, nakonec o něj ale přišli a za stavu 4:4 museli s kanadským soupeřem do prodloužení.

To rozhodl po geniální přihrávce Byfielda o mantinel Kopitar, který využil defenzivní chyby Oilers, najel si do volného prostoru a po dvou minutách prodloužení ukončil.

„Všichni milujeme play off. Hrajete, přehráváte si zápasy, přizpůsobujete se a jdete kupředu,“ řekl kouč Kings Jim Hiller. „Z trenérského pohledu se soustředíte jen na jeden tým.“

Hiller musel v utkání číslo dvě opakovaně předvést schopnost reakce na hru soupeře. Přizpůsobil se. Měnil složení formací, ucpával střední pásmo a snažil se udržet nejšikovnější hráče Edmontonu mimo možnost něco vytvořit. Rozhodl nakonec jeho klíčový borec.

„Trochu ztřeštěný zápas,“ řekl Kopitar. „Snažíte se číst hru. Někdy jste ve správném postavení, jindy ve špatném. Dnes jsem byl několikrát v dobrém postavení. Fungovalo to.“

Šestatřicetiletý Kopitar je pamětníkem úspěšné éry Kings ze sezón 2009-2014, kdy odehrál v play off 70 zápasů a získal s mužstvem dva Stanley Cupy. V posledních letech už jeho tým tak dobrý není. Od roku 2014 nepřešel první kolo, pětkrát v play off úplně chyběl.

Zvláštní výzvu představují pro Kings právě Oilers, s nimiž vypadli v prvním kole loni (v šesti utkáních) i předloni (v sedmi). Ani letos to zatím nevypadá na jednoduchou sérii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.