bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Elias Lindholm: Defenzivní centr, který může vedle „Pasty“ oživit starou produktivitu

9. září 19:30

Jiří Lacina

Čekají přírůstek do rodiny a v takové situaci hledáte hlavně klid a stabilitu. Elias Lindholm doufá, že právě tohle najde v Bostonu. Devětadvacetiletý Švéd podepsal v létě sedmiletou lukrativní smlouvu, pokud se něco dramatického nepřihodí, má na nějakou dobu o své budoucnosti jasno.

V Bostonu už se zabydluje, a i když třeba místní doprava je obecně hodnocena jako divočejší, všechno si pomalu sedá. „Zvyknu si,“ cituje Lindholma bostonský tisk.

Bruins určitě ví, že v něm nenajdou druhého Patrice Bergerona, kvalitní obousměrný centr to ale je. „Přivedli jsme chlapa, který hraje po celé ploše kluziště a je extrémně odpovědný. Samozřejmě je nechcete srovnávat, ale v Bergeronovi jsme měli jistotu dlouhé roky,“ vysvětluje Charlie McAvoy.

„Jsme především defenzivně orientovaný tým. Na tuhle stranu hřiště můžeme být hrdí. Teď máme jeho a já myslím, že dokonale zapadne,“ dodává bostonský bek.

Lindholm je kompletním hokejistou, otázkou je pouze to, zda není krátce před třicítkou už za zenitem. Nejlepší roky prožil v Calgary vedle Matthewa Tkachuka a Johnnyho Gaudreaua, loni spadnul na 44 bodů (15+29). V novém týmu se může znovu těšit na zajímavé parťáky, David Pastrňák patří k nejproduktivnějším hráčům v lize.

„Je tady spousta skvělých hokejistů, opravdu dobrý tým. Loni měli Floridu na lopatě a ta to letos vyhrála. Je zde hodně dobrých dílků skládačky a já doufám, že budu tím dalším, co rozšíří možnosti téhle už tak silné party,“ říká rodák ze švédského Bodenu.

Ve Vancouveru v minulé sezóně trochu hledal své místo v sestavě, ale kvalitu rozhodně potvrdil v play off, kde stihnul 10 bodů (5+5) ve 13 utkáních. K tomu vyhrál 56,4% vhazování.

„Vždycky jsem se viděl jako obousměrný útočník, nicméně myslím, že dovedu přispět i bodově. Loňský rok nešel, jak měl. V play off jsem se znovu našel a právě tak chci hrát.“

Sezóna vedle Davida Pastrňáka může Lindholmovi jen pomoct, zvlášť pokud dostane prostor na přesilovce. „Je to jeden z nejlepších hráčů v lize,“ říká o Pastovi, aniž by věděl, s kým bude nastupovat. „V týmu je ale víc skvělých hráčů, právě proto jsem sem přišel. Určitě máme šanci dokázat něco výjimečného,“ věří Elias Lindholm.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.