bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Elliott a Blues hájí svou sérii bez inkasované branky, Detroit potřebuje zabrat proti Montrealu

29. března 2016, 20:00

David Mekleš

Úterní noc nabízí devět zápasů NHL a zejména na Východě bude oč hrát. Brankář St. Louis Brian Elliott neinkasoval branku již ve třech zápasech po sobě, jeho spoluhráči a kolega Jake Allen tuto sérii prodloužili v sobotu ještě o jedno utkání, takže Elliott i Blues se dnes pokusí prodloužit sérii bez inkasované branky už na pět duelů. Východ čekají tuhé boje. Boston hraje s New Jersey, New York Islanders hostí nepříjemnou Carolinu a Detroit potřebuje vyhrát na ledě Montrealu.

01:00 New Jersey Devils – Boston Bruins

New Jersey chybí šest zápasů do konce sezóny a je jasné, že hráči se pokusí dohrát ročník co nejlépe. Přeci jenom stále hrají o hrdost klubu a řada z nich o nové smlouvy či jiné angažmá. Postup do play off Devils těsně unikne, ale tým z Newarku přesto může být se sezónou spokojený, protože hrál důstojnou roli a to i v době bez zraněných hvězd Cammalleriho či Schneidera, jenž už se brzy vrátí do brankoviště svého týmu. Dnes to však ještě nebude – do klece půjde Keith Kinkaid.

Boston je v boji o play off. Bruins jsou ve Východní konferenci na šestém místě se ziskem 88 bodů. Tradiční celek bojuje o elitní osmičku hlavně s New Yorkem Islanders, Philadelphií a Detroitem. Dnešní duel je pro Boston velmi důležitý a potřebuje ho zvládnout. Ztráta bodů by byla ohromně nepříjemná a hráči Bruins na tento scénář raději vůbec nemyslí. Do branky hostů by měl jít Tuukka Rask.

01:00 New York Islanders – Carolina Hurricanes

New York samozřejmě hraje o play off a tento zápas potřebuje vyhrát. Islanders mají svůj osud pevně ve svých rukou a pokud zvládnou konec základní části, tak si zahrají o Stanley Cup. Dnes čeká tým z Brooklynu nepříjemný soupeř, který umí potrápit a hraje velmi účinný styl hokeje. Do branky Isles půjde Thomas Greiss.

Carolina je na tom podobně jako New Jersey. Canes mají za sebou skvělou sezónu, za kterou se nemusí vůbec stydět. O play off bojovali až do konce dlouhodobé části a to se od nich před začátkem sezóny nečekalo. Teď chtějí Hurricanes důstojně dohrát základní část a uvidíme, co přinese léto. Do branky dnes půjde Cam Ward.

01:00 Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres

Pittsburgh ještě nemá jistotu play off a dnes může udělat další krůček k tomu, aby si zajistil místo ve hře o stříbrný pohár. Penguins v poslední době hrají velmi dobře a zejména Sidney Crosby září a předvádí přesně ty výkony, které se od něj očekávaly. Uvidíme, jak si Pens povedou dnes. Buffalo už nemá o co hrát, ale jakmile mu dáte „čuchnout“, tak vám zbydou oči pro pláč. Hodně týmů se o tom letos přesvědčilo a Pittsburgh udělá jistě maximum, aby nebyl další v řadě. Do branky domácích jde náhradník Matt Murray.

Buffalo už nějaký čas pouze dohrává sezónu. Sabres však předvádějí velmi sympatické výkony. Rozhodně nevypouštějí své zápasy a dávají jasně najevo, že do budoucna se s nimi bude muset počítat. Do branky Buffala půjde zřejmě Chad Johnson, který chytá velmi dobře a stále je tak trochu záhadou, že nebyl během uzávěrky přestupů vyměněný do jiného týmu.

01:30 Montreal Canadiens – Detroit Red Wings

Montrealu za necelé dva týdny končí sezóna, která se hodně nepovedla. Začátek byl přitom z říše snů a potom se všechno zvrtlo a byla z toho nepěkná noční můra. Kdyby se nezranil Carey Price, tak mohlo být všechno jinak, jenže na kdyby se nehraje. Canadiens čeká zajímavé léto, nechme se překvapit, co všechno se ve slavném týmu stane. Do branky dnes půjde Mike Condon.

Detroit je aktuálně ve Východní konferenci na nepostupové deváté pozici. Pro Red Wings něco nepředstavitelného, ale tradiční celek má stále čas na to, aby vše napravil. Pokud Detroit zvládne konec základní části, tak se do play off nějakým způsobem dokodrcá a prodlouží si tak svou úchvatnou sérii už na 25 účastí v play off v řadě. Do branky Detroitu jde Petr Mrázek.

01:30 Florida Panthers – Toronto Maple Leafs

Florida na svém ledě hostí poslední tým Východní konference i celé NHL. Od Panthers se očekávají povinné dva body, které by tým opět přiblížily k jistotě play off, ale tak snadné to možná nebude. Domácí nesmějí tento zápas podcenit, protože Toronto by toho hned dokázalo využit. Do branky domácích půjde Roberto Luongo.

Toronto ví, že může pouze překvapit. V téhle situaci se nachází už nějakou dobu, takže to pro něj není nic nového. Maple Leafs se však se svým osudem perou velmi statečně. Mladý tým dokáže potrápit favority a kolikrát je i přehraje. V Torontu tuší, že léto bude velmi zajímavé. Všechno odstartuje draft a uvidíme, co se stane na trhu volných hráčů. Budoucnost je v tuto chvíli pestrá a zajímavá. Dnes do branky navíc půjde Jonathan Bernier a s ním hraje mužstvo o něco lépe než s Garretem Sparksem.

02:00 Minnesota Wild – Chicago Blackhawks

Minnesota v Západní konferenci zatím úspěšně bojuje o play off s Coloradem. Wild mají na osmé pozici vůči devátým Avalanche tříbodový náskok a hlavně neprohráli už pět zápasů po sobě, ale dnes je čeká hodně těžký soupeř. Minnesota však rozhodně nebude chtít přijít o svou vítěznou sérii a hlavně potřebuje bodovat, takže tohle by mohl být velmi zajímavý zápas. Do klece Wild půjde Devan Dubnyk.

Chicago už má play off jisté a to je pro něj základ. Nic dalšího už Blackhawks prakticky nepotřebují. Je jasné, že tradiční tým se pokusí skončit v Západní konferenci co nejvýše, aby měl případně výhodu domácího prostředí, ale když se to nepovede, tak se nic drastického nestane. Chicago hlavně musí načasovat svou formu, secvičit speciální formace (přesilovky, oslabení) a jakmile se mu tohle podaří, tak může pomýšlet opět na obhajobu titulu. Nic jiného k Chicagu nelze napsat. Do brankoviště jde Scott Darling.

02:30 St. Louis Blues – Colorado Avalanche

St. Louis už čtyři zápasy po sobě nedostalo gól. To je unikátní série. Naposledy se něco takového v NHL stalo na přelomu roku 2003 a 2004, kdy pětkrát po sobě udržel čisté konto Brian Boucher v dresu Phoenixu Coyotes (dnešní Arizona). Je jasné, že celý hokejový svět bude zajímat výsledek tohoto duelu. Blues určitě udělají maximum pro to, aby svou sérii udrželi, ale mnohem více je bude zajímat vítězství než další udržená nula. St. Louis má play off jisté, ale výhodu domácího prostředí ještě svěřenci kouče Kena Hitchcocka zajištěnou nemají a to bude pro ně hlavní motivace do konce základní části. Do branky jde Brian Elliott, který neinkasoval gól ve třech zápasech po sobě (pro úplnost - to čtvrté čisté konto přidal Jake Allen).

Colorado bojuje o play off. Nyní je na devátém místě v Západní konferenci a jen tři body ho dělí od osmé Minnesoty. Je jasné, že pokud chtějí Avalanche dnes pomýšlet na úspěch, tak musejí vstřelit gól a zřejmě ne pouze jeden. Podaří se jim to? To je zatím otázka, na kterou teprve dostaneme odpověď. V dresu Avs se dnes opět neobjeví Matt Duchene a Nathan Mackinnon (oba mají poraněná kolena). Do branky hostů jde Semjon Varlamov.

02:30 Dallas Stars – Nashville Predators

Dallas je na čele Západní konference a tam se pokusí zůstat až do konce základní části. Stars mají pochopitelně jistotu účasti v play off a už mohou ladit formu na vyřazovací boje. Texasané doufají, že Tyler Seguin se stihne vrátit podle plánu, aby byl připraven na úvodní zápas play off. Na podobné myšlenky je však ještě času dost. Teď je potřeba porazit Colorado a udržet se na čele Západu. Do branky domácích by měl jít Kari Lehtonen.

Nashville si opět může zajistit postup do play off. Predators stačí když vyhrají a Colorado zároveň prohraje v základní hrací době svůj zápas proti St. Louis. I kdyby to dnes nevyšlo, tak Nashville ví, že má k postupu do play off opravdu blízko a je praktický jisté, že se tam dostane. Do branky hostů půjde zřejmě Pekka Rinne, který byl včera proti Coloradu střídán, ale jisté to není.

04:00 Vancouver Canucks – San Jose Sharks

Vancouver musí odehrát ještě sedm zápasů, než mu skončí tahle zpackaná sezóna. Jediné, co musejí hráči Canucks ještě stihnout, je zastavit narůstající sérii porážek. Kanadský tým nevyhrál už osm zápasů po sobě a pro hráče by to měla být priorita, aby tuhle šňůru ukončili a sešli se znovu až někdy v srpnu či září. Do brankoviště domácích by měl jít Jacob Markström.

San Jose už má jisté play off a včera navíc porazilo nenáviděné Los Angeles 5:2. To se počítá, ale je potřeba na to dnes navázat další výhrou. Pokud by Sharks dnes prohráli, tak by to nebylo úplně optimální, protože jejich velké pondělní vítězství by případně zakryla jejich velká úterní porážka. Uvidíme, jak k tomu Sharks přistoupí. Párkrát se jim letos už stalo, že porazili papírově silnějšího soupeře a poté vybouchli proti někomu slabšímu. Stane se to dnes znovu? To se teprve dozvíme. Do branky hostů by měl jít James Reimer, protože Martin Jones chytal včera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.