bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokejový svět truchlí. Opustil ho Bobby Hull

30. ledna 2023, 17:26

David Zlomek

Moc větších jmen v hokejové historii nenajdete. I proto truchlí nejen hokejový, ale celý sportovní svět. Ve věku 84 let ho totiž opustil legendární Bobby Hull.

Informace vyšla na povrch v pondělí v podvečer, tedy v čase, kdy se Amerika probouzela. Tím pádem šlo o velmi smutné probuzení.

Hullovi bylo pořád čerstvě 84 let, narozeniny oslavil 3. ledna. Příčina smrti nebyla v době vydání článku známa.

Hull byl ve svých hráčských letech obávaným útočníkem. Když se napřahoval ke střele, brankář soupeře věděl, že je zle. A také se obavy většinou vyplnily. Abychom byli konkrétní, stalo se to 610krát. 

Navíc udržoval stálou formu. Ve třinácti sezonách za sebou dokázal překonat hranici třiceti branek, v roce 1972 ho však zlákala konkurenční WHA, která mu zaplatila velké peníze.

Navždy bude ale v paměti fanoušků především v dresu Chicaga. Doteď je nejlepším střelcem organizace v historii, v roce 1961 navíc zdvihl nad hlavu stříbrný pohár. Se Stanem Mikitou tvořil obávané duo. 

Nechytatelná střela, raketová rychlost na bruslích a vzácná vyrovnanost výkonů. K tomu spousta rekordů, které později doháněl jeho syn Brett. To vše byl Bobby Hull.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.