bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jako by otevíral konzervu. Liljegren po nepotrestaném faulu Marchanda zmešká část sezony

4. listopadu 2023, 18:00

Jan Vojkůvka

Obránce Toronta Timothy Liljegren vynechá významnou část sezony. Vyplývá to nejen z vyjádření trenéra Maple Leafs Sheldona Keefa, který byl po utkání jeho týmu s Bostonem pořádně rozmrzelý, ale také z umístění bývalé sedmnáctky draftu z roku 2017 na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Přestože aktuálně schází jakýkoliv odhad délky Liljegrenovy absence, dříve než na konci listopadu se do soupisky Toronta nevrátí.

Liljegren byl zraněn v průběhu čtvrtečního utkání proti Bostonu. Ve sprinterském souboji s Bradem Marchandem podél mantinelu mu kapitán Bruins strčil hokejku mezi nohy, což zapříčinilo Liljegrenův pád a náraz nohou do hrazení.

Čtyřiadvacetiletému švédskému zadákovi museli po tomto incidentu z úvodní třetiny pomoci při odchodu z ledu i na cestě do kabiny. Už v tu chvíli bylo zřejmé, že o pouhé otřesení se nejedná. Nepřirozené zkroucení nohy při nárazu naznačovalo větší zdravotní problém. 

Přestože rozhodčí Wes McCauley měl na celou situaci výborný výhled, o to větším překvapením bylo, že Marchandův faul ponechal bez odezvy. V zámoří mají přitom pro tyto fauly příznačné označení „otvírák na konzervy“ a patří k dost nebezpečným. Přesně to pocítil i Liljegren.

„Vynechá... vypadá to na významné časové období. V tuto chvíli nevíme přesně, jak dlouho. Musíme ho dostat domů a vyšetřit. Určitě to nebude krátkodobá záležitost,“ říkal hned po utkání s Bostonem Sheldon Keefe, jenž nechápal, jak mohl Marchandovi takový faul projít. „Rozhodčí jen prostě neviděl, jak mu strčil hokejku mezi nohy. Jako by otevíral konzervu, a vy v takovou chvíli můžete vletět nohama napřed do mantinelu na jednom z nejnebezpečnějších míst na ledě,“ neskrýval rozmrzelost.

Byť délka Liljegrenovy absence není v tuto chvíli zřejmá, je jisté, že do konce listopadu se na led nevrátí. Toronto jej v sobotu umístilo na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, na kterou se dávají hokejisté, kteří vynechají minimálně 10 zápasů. Stažen z této listiny bude Liljegren moci být až 30. listopadu před zápasem se Seattlem.

Keefe mezitím poodhalil, že Liljegren má horší verzi vymknutého kotníku. Zjednodušeně řečeno nedošlo jen ke standardnímu výronu, ale k vytočení chodidla při ohnuté noze, což poškodilo vazy. Při takovýchto zraněních se doba léčby odhaduje na 4 až 6 týdnů. Existují ale i případy, které si vyžádaly na vyléčení několik měsíců.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.