bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jedenáct bodů ve třech zápasech! Aho se stal největší hvězdou posledního týdne roku

2. ledna 17:31

Jan Vojkůvka

Finský útočník Sebastian Aho prožil v zámořské NHL parádní týden. V pouhých třech zápasech zaznamenal jedenáct kanadských bodů a byl zvolen první hvězdou posledního týdne roku 2023. Spolu s ním se ocenění dočkali také Artěmij Panarin a Luke Hughes.

Týden mezi vánoční přestávkou a silvestrovskou nocí prožila Carolina fantasticky. Vyhrála všechny tři zápasy se skóre 13:7 a prokousala se na čtvrté místo Východní konference. Hlavní zásluhu na těchto výsledcích má Sebastian Aho, který byl hned u jedenácti ze třinácti vstřelených branek svého týmu!

V duelech proti Nashvillu a Montrealu zaznamenal Aho čtyřbodové zápasy, proti Torontu se pak prosadil třemi body. Dohromady dal dvě branky a zapsal devět asistencí. I díky tomu pokořil metu 500 kanadských bodů v NHL, což se mu povedlo dosáhnout v jeho osmé sezoně.

Není divu, že šestadvacetiletý rodák z finské Raumy byl zvolen největší hvězdou uplynulého týdne. Žádný jiný hokejista nedostal pod stromeček od Joulupukkiho (finská mytická postava, která na Vánoce naděluje dárky, pozn. redakce) takovou formu jako stále mladý, ale přesto už velmi zkušený útočník.

Pokud ale jde o to, kdo nabral výtečnou střeleckou formu, pak tím hráčem je druhá hvězda uplynulého týdne Artěmij Panarin z New Yorku Rangers. Dvaatřicetiletý rodák z Korkina nemohl od Dědy Mráze (pro změnu ruská mytická postava nadělující dárky na Vánoce, pozn. redakce) dostat lepší dáreček než své výkony po vánočních svátcích. Proti Washingtonu a Floridě dal po jedné brance a týden zakončil hattrickem proti Tampě. 

Panarin celkem ve třech zápasech zaznamenal bilanci 5+1 a byl zámořskou ligou oceněn druhým místem mezi hvězdami týdne.

Třetí hvězdou závěrečného týdne byl zvolen obránce New Jersey Luke Hughes. Tomu se v posledních týdnech nevedlo, měl na kontě šňůru sedmi zápasů bez kanadského bodu a dost často končil zápasy s negativním hodnocením účasti na ledě. 

Po návštěvě Santy Clause (známý též jako svatý Mikuláš, zejména v Severní Americe a Velké Británii, pozn. redakce) v rodině Hughesů však dvacetiletý Luke pookřál a parádně se rozehrál. Zejména utkání s Ottawou 29. prosince mu vyšlo náramně, když zaznamenal gól a dvě asistence. V zápasech proti Columbusu a Bostonu se pak prosadil shodně jednou brankou a ve třech zápasech tedy zaznamenal celkovou bilanci 3+2.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.