bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jets a Predators hlásí ztráty. Vilardi i Schenn budou mimo hru minimálně měsíc

20. října 2023, 10:00

Jan Vojkůvka

Začátek nové sezony NHL s sebou přináší také první vážnější zdravotní problémy a delší absence hráčů. Minimálně na měsíc jsou ze hry útočník Winnipegu Gabe Vilardi a obránce Nashvillu Luke Schenn. Oficiálně je jejich předpokládaný termín návratu za pět až šest týdnů.

Čtyřiadvacetiletý Vilardi, kterého v roce 2017 draftovalo na jedenáctém místě Los Angeles a před touto sezonou se přesunul do Winnipegu, byl zraněn během úterního utkání se svým bývalým zaměstnavatelem. Při souboji u mantinelu v první třetině jej napřed bývalý spoluhráč Blake Lizotte podrazil, načež mu sice nechtěně, ale dost nešikovně přilehl svým tělem nohu.

Okamžitě bylo jasné, že je zle. Vilardi se chytil za koleno a s bolestivou grimasou spěšně zmizel v kabině. S poraněním křížového vazu by se neměl na led vrátit dřív než ke konci listopadu. Pro Winnipeg je to pochopitelně výrazná ztráta.

„Cítím se kvůli němu strašně. Je důležitou součástí našeho kádru. Je hráčem první formace, první přesilovkové pětky a celé léto na sobě tvrdě dřel. Je nešťastné, co se stalo. Už v minulosti měl těžká období se zraněními. Doufejme, že letos si smůlu už vybral,“ neskrýval zklamání trenér Winnipegu Rick Bowness v rozhovoru pro oficiální web NHL.

Vilardi, jenž po přestupu do Winnipegu podepsal jako chráněný volný hráč v červenci dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 6,875 milionu dolarů, se prozatím v novém působišti ve třech odehraných zápasech prezentoval jednou asistencí.

Dokonce pouhý jeden zápas pak stihla odehrát nová posila Nashvillu Luke Schenn. Zkušený třiatřicetiletý obránce nastoupil pouze do úvodního utkání sezony proti Tampě, odehrál něco málo přes 15 minut a v závěru třetí třetiny se už na ledě neobjevil.

Bližší informace, co se Schennovi stalo, nebyly zveřejněny. Až v polovině tohoto týdne vydali Predators prohlášení, že Schenn utrpěl zranění v dolní polovině těla a měl by týmu scházet pět týdnů. 

Obránce, který v NHL naskočil už do 934 zápasů v dresech Toronta, Philadelphie, Los Angeles, Arizony, Vancouveru, Anaheimu a Tampy Bay, podepsal v létě s Nashvillem tříletý kontrakt s roční gáží ve výši 2,75 milionu dolarů. Takto si ale začátek nového angažmá rozhodně nepředstavoval.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.