bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jiříček je zase blíž NHL! Týden po draftu se upsal Columbusu

13. července 2022, 21:30

Adam Bagar

Reprezentační obránce David Jiříček podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Columbusem, který na něj ukázal už v prvním kole nedávného draftu NHL.

Je to přesně týden od chvíle, kdy 18letý český klenot stál na pódiu montrealského stánku a líbal logo Columbusu, jenž z něj udělal šestku letošního draftu.

„Políbím každý dres, když si ho poprvé oblékám. Je to můj rituál nebo něco takového, pro štěstí,“ vysvětloval s lehkým úsměvem obránce David Jiříček.

Blue Jackets následně dvanáctým výběrem zvolili ještě dalšího beka, společně s Jiříčkem má v budoucnu obranu Columbusu tvořit Denton Mateychuk.

Nyní se oba zadáci stali jedněmi z prvních hokejistů letošního výběru mladíků, kteří získali kontrakt v NHL – pochopitelně tradiční tříletý nováčkovský.

Jiříček je zase blíže svému snu v podobě NHL. Navíc v klubu, kde válí Jakub Voráček a v jehož systému figuruje i další český talent Stanislav Svozil.

V rozhovorech po draftu se Jiříček označil za všestranného zadáka s dobrým myšlením i střelou. „Ale myslím, že musím zesílit,“ uvědomoval si dobře.

V osmnácti letech už má však na kontě 69 extraligových startů za Plzeň, nasbíral v nich velmi slušných 21 bodů za osm branek a třináct nahrávek.

Svými výkony si řekl také o pozvánky do seniorského národního týmu, se kterým letos ve Finsku ukončil čekání na placku a získal bronzovou medaili.

Zůstane v Plzni, nebo se už vydá za oceán?

Podle zámořských médií si David Jiříček, jenž je momentálně na kempu Columbusu, může vydělat každý rok maximálně 950 tisíc amerických dolarů.

Zatím není jasné, zda příští sezonu stráví znovu v Plzni, nebo se už přesune za oceán. V rozhovoru pro iSport.cz to uvedl jeho agent Michal Sivek.

„Záleží, jak se David předvede v září na kempu. Podle toho se všechno bude odvíjet a Columbus si určí cestu," řekl někdejší extraligový útočník.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.