bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kvůli zdraví si na životní smlouvu musí počkat. Hayton dostal překlenovací kontrakt

9. července 17:39

Jan Vojkůvka

V uplynulém roce měl hrát o svou životní smlouvu. V dresu Arizony byl na vzestupu a spřádal velké plány pro sezonu 2023/24. Jenže tento ročník pro něj byl spíš jedním velkým trápením. Barrett Hayton více než polovinu sezony promarodil a neměl příliš šancí, jak svůj potenciál rozvíjet. Generální manažer Utahu Bill Armstrong se proto rozhodl, že s talentovaným Kanaďanem uzavře pouze dvouletý překlenovací kontrakt (2,65 milionu ročně), po němž bude opět chráněným volným hráčem.

Když v roce 2022 vypršel Haytonovi jeho vstupní kontrakt, trvalo až do poloviny září, než podepsal smlouvu na dva roky s průměrným ročním platem 1,775 milionu dolarů. Vedení Coyotes tehdy tušilo, že se pětka draftu z roku 2018 bude teprve zlepšovat, proto došlo k rozumnému kompromisu, který měl být odrazovým můstkem k tučné smlouvě.

A vskutku, sezona 2022/23 byla ze strany Barretta Haytona vydařená. V 82 zápasech zaznamenal 19 branek a 24 asistencí a dal najevo, jaký v něm tkví potenciál. V další sezoně tak měl hrát o vysněnou velkou smlouvu.

Nešlo to ale tak, jak si představoval, nebo jak si představovalo vedení Arizony. Většinu sezony totiž strávil na marodce a na led se dostal jen ve 33 zápasech. Tréninkové i herní manko se pak projevilo na jeho výkonech, zapsal totiž jen 10 kanadských bodů (3+7). To byl pořádný sešup, avšak zaviněný jeho zraněními.

Toho si byl vědom i generální manažer Bill Armstrong, jenž zůstal u týmu i po jeho stěhování z Arizony do Utahu. Proto začal kuchtit smlouvu, po které by už mělo být snad jasné, jestli z Haytona bude hvězda, nebo spíš „hokejový dělník“. S agentem svého svěřence se domluvil na dvouletém překlenovacím kontraktu s ročním platem ve výši 2,65 milionu dolarů. 

„Jsme velmi potěšeni, že jsme s Barrettem prodloužili smlouvu. Barrett je spolehlivý obousměrný centr, který je silný na vhazování a skvěle doplňuje naše vysoce kvalifikované útočníky,“ řekl Armstrong 

Na konci smlouvy bude z Haytona opět chráněný volný hráč, přičemž vedení Utahu mu na základě jeho výkonů buď nabídne onen životní kontrakt, který jej zabezpečí, nebo ho mezi boháče nepošle.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.