bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejstarší hale v Kanadě zvoní hrana. Calgary už staví nástupce Sedlového dómu

23. července 14:00

Tomáš Zatloukal

Ikonický, nezaměnitelný tvar střechy dal současné aréně Flames jméno. Prohnutá konstrukce odkazuje na koňská sedla a s nimi na silnou koňáckou tradici v největším městě Alberty. Scotiabank Saddledome je ovšem zároveň nejstarší kanadskou halou v NHL, a tak přišel čas ji nahradit.

Lopaty už jsou v zemi.

Plameny v pondělí oficiálně zahájily stavbu nového hokejového „stánku”, ponese jméno Scotia Place, nabídne 18 400 míst a jeho brány se otevřou za tři roky.

Jak bude nový stadion vypadat?

Klub, kde plní roli gólmanské dvojky Dan Vladař, zveřejnil krátce před odstartováním výstavby působivé vizualizace.

O nové hale pro Flames, vítěze Stanley Cupu z roku 1989, se mluvilo již posledních několik let. Projekt, který zahrnuje vznik komplexního zábavního areálu za více než 1,2 miliardy dolarů, byl odsouhlasen loni v březnu.

V říjnu pak zástupci města a také provincie Alberta uzavřeli s vlastníkem Plamenů dohodu na 35 let. Spočívá v tom, že se klub během té doby nepřesune jinam.

Jen pro připomenutí, Flames původně hráli v Atlantě. Do Kanady se přesunuli zkraje osmdesátých let.

V Calgary původně plánovali, že by arena mohla být ready už na sezonu 2026/27, nakonec se na ni bude čekat o rok déle.

Plameny hořely v Saddledome od roku 1983, domovem byl legendární „Sedlový dóm” i pro více vynikajících krajánků.

Jiří Hrdina s Calgary slavil zisk stříbrného poháru, Robert Reichel se v dresu s ohnivým céčkem stal dvojnásobným čtyřicetigólovým střelcem, Roman Turek platil za brankářskou jedničku.

Možná si vybavíte, jak si Jiří Hudler v ponožkách v klubových barvách došel pro Lady Byng Trophy.

A pro Jaromíra Jágra byla Scotiabank Saddledome poslední zastávkou v NHL. Sama se v roce 2027 stane minulostí, její demolice je poslední součástí miliardového projektu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.