bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: MacKinnon nenechá Colorado vydechnout. Vrátí se kapitán?

6. září 18:00

Jan Šlapáček

Ačkoli se může Colorado pochlubit tím, že má ve svém kádru pomalu dvě největší hvězdy současné NHL, tak v posledních dvou ročnících po zisku Stanleyova poháru nepatřilo mezi největší favority. A nic se zřejmě nezmění ani letos.

Nathan MacKinnon a Cale Makar. Dvě naprosto hvězdná jména v sestavě Avalanche, která se budou muset překonávat, aby případně zajistila svému týmu výbornou sezónu. MacKinnon v minulém ročníku získal neuvěřitelných 140 bodů, lepší byl v kanadském bodování pouze Nikita Kučerov. Kanadský hokejista je hlavní útočnou zbraní svého týmu a opět na něj budou vysoké nároky.

V zadních řadách Colorada vládne pětadvacetiletý Makar, který za sebou má z individuálního hlediska nejlepší ročník. 77 odehraných zápasů a 90 kanadských bodů mluví za své.

Slabinou brankoviště?

Alexandar Georgiev a Justus Annunen. Na první pohled nejde z tohoto brankářského tandemu síla a pokud prvně jmenovaný nezlepší své výkony, bude to i realita. Georgiev v minulém ročníku nedosáhl v úspěšnosti zákroků ani na devadesáti procentní hranici. Annunen byl v tomto ohledu výrazně lepší a klidně se může během sezóny stát, že svého kolegu "přechytá" a stane se týmovou jedničkou.

Čtyři pevná jména v obraně

Výše zmíněný Makar na to v obraně nebude sám, nachází se totiž ve velmi dobré společnosti. Do prvních dvou obranných párů budou patřit Devon Toews, Samuel Girard a Josh Manson. Zde slabinu Avalanche hledat velmi těžko.

O další minuty na ledě mezi obránci bude bojovat hned několik hráčů, počítat mezi ně můžeme Olivera Kylingtona, Erika Brännströma, Calvina de Haana či Sama Malinskiho.

Nejistá budoucnost Landeskoga a Ničuškina

O přísun gólů se bude starat především elitní formace s MacKinnonem a Mikkou Rantanenem, který rovněž v minulém ročníku překonal hranici sta získaných bodů. Z druhého sledu budou pravidelně bodovat i Casey Mittelstadt či Jonathan Drouin.

Velkou nejistotu do útoku přinesl na konci minulé sezóny Valerij Ničuškin, který kvůli problémům mimo led oslabil svůj tým během play-off a aktuálně se nachází v asistenčním programu NHL. Jeho hokejová budoucnost je jeden velký otazník.

Spoustu otazníků má i Gabriel Landeskog. Kapitán Colorada odehrál poslední zápas během úspěšného tažení Avalanche za Stanley Cupem a od té doby je zraněný. Nicméně ze zámoří jdou zprávy, že by se letos mohl na ledě po dvou zmeškaných sezónách ukázat.

Očekávání redaktora

Colorado mezi největší aspiranty na vítězství neřadím. Základní část nebude pro klub sebemenší problém a play-off mu neuteče. V něm to ale žádné dlouhé tažení nebude, nepřekvapil by mě konec již v prvním kole.

Preview ostatních týmů:
Anaheim Ducks
Boston Bruins
Buffalo Sabres
Calgary Flames
Carolina Hurricanes

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.