bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Anaheim Ducks! Tým v přestavbě s šancí na play-off?

1. září 13:55

Jan Šlapáček

Minulá sezóna žádné překvapení nepřinesla. Anaheim se od začátku ročníku zařadil mezi nejhorší týmy soutěže a soustředil se především na rozvoj svých mladých hráčů. Tento krok se v budoucnu určitě vyplatí, bude to již letos?

Ambice Ducks rozhodně nebudou sahat úplně vysoko, půjde spíše o navázání na práci z minulého ročníku, ale s myšlenkou postupu do play-off rozhodně koketovat můžou. Nebude to nicméně snadné, protože musí stahovat obrovskou ztrátu. Vloni ztrácel Anaheim na vyřazovací boje hrozivých 39 bodů.

Od mladých hráčů se bude čekat především další krok správným směrem. Nejvíce se v tomto ohledu bude sledovat Trevor Zegras, jenž měl opravdu špatný ročník. Celkem nastoupil jen do 31 zápasů a připsal si v nich pouhých 15 bodů. Dalším útočníkem, co bude poutat hodně pozornosti, je Cutter Gauthier.

Brankoviště

V brance problémy Ducks rozhodně nenajdete. Anaheim se bude i v tomto ročníku opírat o dvojici John Gibson - Lukáš Dostál. Nicméně změny možná v tomto složení přijdou.

V minulých ročnících byl za týmovou jedničku považován zkušený americký brankář, nicméně český gólman a aktuálně i mistr světa, si bude chtít brankoviště urvat především pro sebe a pravděpodobně mu to i vyjde.

Obraně dává zkušenosti především Gudas

Druhým nejstarším hráčem v kádru Ducks je český tvrďák Radko Gudas, který v uplynulé sezóně plnil svoji roli v týmu na výbornou. Poměrně mladé obraně přinášel značné zkušenosti, které možná ocení i celá organizace. Ve spojitosti s novým kapitánem Anaheimu je ve hře právě i jméno českého obránce.

Zajímavé bude sledovat pokrok, jaký v tomto ročníku udělají Pavel Mintjukov a Olen Zellweger. Dva dvacetiletí obránci si v minulém ročníku odbyli svůj debut v NHL a ukázali, že se mohou v budoucnu stát oporami zadních řad Ducks.

Další zkušenosti obraně poté přidají Cam Fowler či Brian Dumoulin.

Probudí se Zegras? A co další?

Trevor Zegras během minulého ročníku zmizel ze světel reflektorů a zažil nejhorší rok ve své kariéře (i kvůli zdravotním problémům). V létě se hodně spekulovalo o jeho výměně, nakonec si ho Ducks rozhodli ponechat a pokusí se s ním nadále pracovat.

Mezi další útočné hvězdy Ducks rozhodně musíme zařadit Troye Terryho či Franka Vatrana, který vloni nasázel téměř čtyřicet gólů. Opomenout nejde ani Ryana Stromea či veterána Alexe Killorna.

Hodně na očích budou pochopitelně i mladíci, kteří mají v budoucnu dopomoci Anaheimu k úspěchům a jejich kariéra v NHL je na samotném začátku. Pochopitelně jsou to Leo Carlsson a Mason McTavish. Švédský útočník jde do své druhé sezóny, McTavish je o něco zkušenější a má za sebou již dva solidní ročníky.

Nejvýraznějším přírůstkem do útočných řad je Robby Fabbri, kterého Ducks získali výměnou z Detroitu. Pokud vydrží osmadvacetiletý hokejista bez zranění, může v pohodě sahat po čtyřiceti kanadských bodech.

Očekávání redaktora

Sledování zápasů Ducks určitě bude zábavné. Organizace má k dispozici hodně talentovaných hráčů, kteří se mohou v příštích letech zařadit k těm nejlepším v NHL. Výsledkově se Anaheim oproti minulé sezóně zlepší, na vyřazovací boje to tentokrát ale ještě stačit nebude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.