bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL se loučí se dvěma veterány, končí zkušený gólman a bek

18. září 12:00

David Zlomek

V jeden den oznámily dvě dlouholeté postavy NHL svůj konec aktivní kariéry. Brankář Alex Stalock se loučí po jedenácti sezonách, přičemž bek Chris Wideman končí svou cestu po šesti ročnících.

Sedmatřicetiletý Stalock působil v NHL naposledy v sezoně 2022/23, kdy ve 27 zápasech zaznamenal bilanci 9-15-2 s průměrem tří gólu na utkání a úspěšností zákroků 90,8 %. 

Stalock se nově připojí k vysílacímu týmu San Jose Sharks, a to jak v rádiu, tak v televizi. Za Žraloky odehrál dohromady 63 zápasů.

Stalock měl ve 179 zápasech základní části v týmech Sharks, Minnesoty a Chicaga bilanci 70-65-20, dokázal vychytat 11 čistých kont, osmkrát si také zachytal v play-off.

Konec oznámil také Wideman. Čtyřiatřicetiletý bek hrál naposledy v sezoně 2022/23 v dresu Montrealu, kdy ve 46 zápasech zaznamenal šest asistencí. V minulém ročníku nehrál kvůli zranění zad.

„Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl, že pro mé zdraví a mou rodinu bude nejlepší ukončit profesionální hokejovou kariéru,“ uvedl Wideman v prohlášení. „Podnikl jsem řadu pokusů o rehabilitaci, terapii a mnoho různých léčebných postupů, ale nakonec se ukázalo, že návrat ke hře, kterou miluji, nebude možný.“

Wideman nasbíral 78 bodů v 291 zápasech základní části v dresu Canadiens, Floridy, Edmontonu a Ottawy, která ho draftovala.

„Jsem nesmírně vděčný, že jsem měl možnost splnit si svůj dětský sen hrát v NHL,“ řekl. „Zatím si nejsem jistý, jak se mi podaří zůstat u hokeje, ale stejně jako u všeho ostatního v mé kariéře vím, že nějak si cestu najdu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.