bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

„Nechte se kontrolovat.“ Útočníkovi Vancouveru našli nádor na varlatech

19. září 15:01

Ondřej Mach

Hokej se odsouvá na vedlejší kolej. Nepříjemná zpráva přilétla ze zámoří: útočníkovi Dakotovi Joshuovi z Vancouveru lékaři diagnostikovali rakovinu varlat. Z toho důvodu vynechá minimálně začátek tréninkového kempu.

„Letos v létě jsem si na jednom varleti nahmatal bulku. Samozřejmě mě to vyděsilo, ale doktorům se naštěstí podařilo nádor úspěšně odstranit,“ uvedl osmadvacetiletý Joshua v prohlášení.

„Poslední týdny byly extrémně náročné. Měl jsem štěstí, že mě podpořila rodina, přátelé, spoluhráči a lékaři. Plánuji se vrátit co nejdřív v této sezoně a každý den tvrdě pracuji, abych se znovu připojil k týmu,“ dodal power forward, který s Canucks koncem června podepsal nový čtyřletý kontrakt.

Vancouveru mu tím dal jasně najevo: Počítáme s tebou! Ročně si vydělá 3,25 milionů dolarů, oproti dřívějším 825 tisícům. O výrazné navýšení si Joshua řekl v uplynulých dvou sezonách, kdy se úspěšně etabloval v ofenzivních řadách kanadské organizace. 

„Poslední týdny byly extrémně náročné.“ 

Progres podložil čísly – během minulé sezony naskočil včetně play off do 76 utkání, ve kterých nastřádal 40 kanadských bodů (22+18). Místy dokonce dostával prostor na úrovni elitních dvou útoků. Díky své celoplošné hře ho trenérský štáb zařazoval i na oslabení. 

Z tohohle hlediska se pro Canucks jedná o citelnou ztrátu. Zdraví je ovšem pochopitelně na prvním místě. „Nechte se pravidelně kontrolovat na rakovinu varlat,“ vzkázal Joshua všem mužům. „Děkuji všem za podporu a pochopení.“

S rakovinou varlat se v minulosti léčil například Phil Kessel, v tuzemském prostředí zhoubné onemocnění v létě postihlo prvoligového útočníka Dominika Hrníčka z Pardubic B.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.