bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Nejlepší tým v NHL? Rangers míří za Stanley Cupem

19. září 19:18

Adam Sedlák

Dvakrát z posledních tří sezón se dostali do finále konference, naposledy vypadli až s pozdějším vítězem Floridou. Vyjde jim to letos nebo se opět nedočkají?

Všestranný a skvěle vyvážený mančaft. Manhattanská parta je úspěšná na obou stranách kluziště a nebezpeční jsou i speciálními formacemi v přesilovkách a oslabeních.

Mužstvo zůstalo skoro pohromadě, vyjma pár odchodů. Nejvíce bude mrzet ztráta švédského obránce Erika Gustafssona, který si plácl s Detroitem. Naopak fanoušky asi nejvíce potěší příchod Reillyho Smitha. Důrazný forvard, jenž zvládne podpořit ofenzivní esa.

Brankář klíčem k úspěchu

Mít oporu v brance je klíč k úspěchu. Manažeři New Yorku si tedy mohou vzájemně potřást rukou, když mají ve své organizaci Igora Šesťorkina. Osmadvacetiletý Rus má v posledních třech sezónách nejvyšší počet výher mezi gólmany, navíc posledně se ve vyřazovací fázi pyšnil úspěšností zákroků 92,7 %. Dvojkou zůstane zkušený Jonathan Quick, který dokáže vždy adekvátně zastoupit svého kolegu.

Neuvěřitelná síla v defenzívě

Na papíře i na ledě splňují očekávání. Jen jejich výčet zní fantasticky. Adam Fox, Ryan Lindgren či K´Andre Miller a všichni v ideálním věku. Rozhodně tak budou patřit k základním pilířům sestavy. Opomenout nesmíme ani kapitána Jacoba Troubu, který mimo své kvality utkvěl v paměti českým fanouškům. V loňské sezóně totiž v play off jen zázračně nepřivodil zranění Martinu Nečasovi z Caroliny.

Stejní lídři v útoku

Většina z nich zůstala, a ještě jeden přibyl. Mezi nimi prvotřídní tahouni Artěmij Panarin, Mika Zibanejad či Chris Kreider. V závěsu jim jsou pušky jako český forvard Filip Chytil, jednička draftu z roku 2020 Alexis Lafreniere nebo Fin Kaapo Kakko. Zkrátka je z čeho vybírat. I při zranění je mnoho možností, jak daného hráče adekvátně nahradit.

Očekávaní redaktora

Mají dvě až tři sezóny na to, aby se pokusili o vytouženou trofej. Tým je našlapaný, a tak postup do vyřazovací fáze je pouhým prvním krokem. Troufám si tvrdit, že letos by jim to klidně mohlo vyjít. Inu uvidíme…

Preview ostatních týmů:
Anaheim Ducks
Boston Bruins
Buffalo Sabres
Calgary Flames
Carolina Hurricanes
Colorado Avalanche
Dallas Stars
Detroit Red Wings
Edmonton Oilers
Florida Panthers
Chicago Blackhawks
Los Angeles Kings
Minnesota Wild
Montreal Canadiens
Nashville Predators
- New Jersey Devils
- New York Islanders

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.