bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Minnesotu čeká další těžký rok!

14. září 21:00

Jan Šlapáček

Minnesota v minulém ročníku nedokázala najít cestu do play-off a na vyřazovací boje ztratila propastných jedenáct bodů. Pokud se nestane něco překvapivého, dá se očekávat brzký konec sezóny i tentokrát.

Generální manažer Bill Guerin to nemá v Minnesotě jednoduché a musí pracovat v těžkých podmínkách. Téměř rovných patnáct milionů z platového stropu ukrajuje dvojka Zach Parise a Ryan Suter, oba byli v minulosti vyplaceni ze svých kontraktů. Po následujícím ročníku se bude Wild dýchat lépe, protože tahle suma klesne na 1,666 milionů dolarů.

V brance zkušenost a mládí

I v následujícím roce bude brankoviště Wild hájit Marc-André Fleury společně s Filipem Gustavssonem. Dá se očekávat, že více času v brance dostane mladší z této dvojice, ale i zkušený Fleury si rozhodně přijde na své.

Hvězdou obrany Brock Faber

Mladý obránce si v uplynulém ročníku vysloužil nominaci na Calder Trophy a také nový kontrakt. V létě podepsal s Wild na osm let a ročně bude zatěžovat platový strop částkou 8,5 milionů dolarů.

Mezi důležité obránce lze na první dobrou zařadit Jareda Spurgeona či Jonase Brodina. Pořádnou dávku zkušeností přinesou i Zach Bogosian a Jon Merrill.

Kaprizov hlavní zbraní. Přidají se ostatní?

Největší respekt bude z útočníků Wild budit jednoznačně Kirill Kaprizov, který každoročně patří k nejproduktivnějším hráčům svého týmu. V uplynulém roce téměř dosáhl na pomyslnou "stovku", ke kterému mu chyběly čtyři body.

Další pokrok ve své kariéře bude chtít udělat třiadvacetiletý Matt Boldy, jenž se zařadil v posledních dvou ročnících ke klíčovým hráčům. Dalším zajímavým jménem je i Marco Rossi, který by naopak chtěl dostávat více prostoru.

O svoji šanci v sestavě bude bojovat i český útočník Jakub Lauko, jenž byl do Minnesoty vyměněn z Bostonu.

Očekávání redaktora

Minnesotu čeká velmi těžká sezóna, která skončí již po základní části. Tým nemá potřebnou kvalitu, aby dokázal být pravidelně konkurenceschopný. 

Preview ostatních týmů:
Anaheim Ducks
Boston Bruins
Buffalo Sabres
Calgary Flames
Carolina Hurricanes
Colorado Avalanche
Dallas Stars
Detroit Red Wings
Edmonton Oilers
Florida Panthers
- Chicago Blackhawks
- Los Angeles Kings

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.